"In urmatoarea sedinta a comisiei, vom autoriza primele fonduri de pensii pe pilonul II si, cel mai probabil, vom aviza ca administrator de pensii private obligatorii societatea BCR Fond de Pensii", a spus Oancea.

Mircea Oancea a spus ca, in afara societatilor care au primit aviz de constituire ca administratori pe pilonul II, mai sunt trei societati care au depus la CSSPP documentatia in vederea autorizarii constituirii ca societate de pensii obligatorii: MKB Romextera Fond de Pensii, Marfin Fond de Pensii si Zepter Fond de Pensii, acestea ridicand la 17 numarul societatilor de pensii care vor activa pe pilonul II.

Dintre societatile care au primit deja autorizatie de constituire pentru administrare de fonduri de pensii obligatorii, Bancpost si AG2R sunt de asemenea in curs de avizare ca administrator de fond de pensii private obligatorii, a mai mentionat Oancea.

Citeste si:

Din cele 14 societati care au primit autorizatie de constituire pe pilonul II de pensii, CSSPP a autorizat pana in prezent 11 societati ca administratori de fonduri de pensii obligatorii: ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Allianz-Tiriac Pensii Private, Omniasig Pensii, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Prima Pensie Fond de Pensii, AIG Fond de Pensii, BT Aegon Fond de Pensii SA, Generali Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA si OTP Fond de Pensii SA.

Aderarea participantilor la un fond de pensii administrate privat va incepe la 17 septembrie si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit CSSPP.