Compania Grawe Romania a afisat in primele sase luni din 2007 un volum de prime brute subscrise de 35,45 lei (11,31 milioane euro), in urcare cu 56,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a avansului pe segmentul asigurarilor de viata

"Suntem deosebit de satisfacuti de rezultatele acestui semestru, atat la nivelul volumul de prime, cat si in privinta rezultatului financiar care reflecta o crestere record, cea mai mare din cadrul intregului grup international Grawe, de 121%, ce depaseste cu mult prognoza stabilita la inceputul anului", a declarat directorul general al Grawe Romania, Peter Kasyk.

El a adaugat ca in primele sase luni ale anului, compania Grawe Romania Asigurare a subscris prime brute in valoare de peste 35 milioane lei din asigurari de viata, inregistrand o crestere de 56,7% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Compania a inregistrat un profit net de 3,77 milioane lei (1,20 milioane euro) in primul semestru al anului, in crestere cu 121% fata de acelasi interval al anului trecut, se arata intr-un comunicat.

Volumul primelor brute incasate de Grawe Romania s-a ridicat la 37,76 lei milioane lei (aproximativ 12 milioane euro) dupa primele sase luni din 2007, iar cel al daunelor platite aferente contractelor de asigurare, a fost de 1,72 milioane lei (circa 448.000 euro), potrivit datelor publicate de companie.

"Aceasta imbunatatire substantiala a rezultatului financiar se datoreaza atat cresterii vanzarilor cat si cresterii valorii activelor si unui castig mai mare din investitii pe fondul aplicarii strategiei de control a cheltuielilor, strategie implementata la nivelul intregului grup Grawe", a adaugat Peter Kasyk.

Grawe Romania Asigurare SA si-a inceput activitatea in anul 2000, cand gupul financiar austriac Grawe a decis intrarea pe piata romaneasca a asigurarilor de viata. in prezent, compania Grawe isi desfasoara activitatea prin intermediul brokerilor specializati si a fortei proprii de vanzare si este prezenta in 19 judetele din tara prin propriile agentii, la care se adauga cele sase agentii din Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si