9 mai. Stabilitate si trend usor descendent. O piata linistita, marcata de o lichiditate si o volatilitate redusa. Evolutie buna au inregistrat titlurile Broker (BRK). Profitul net raportat de BRK pe primele trei luni (70 miliarde lei) depaseste cu zece miliarde lei profitul din tot anul 2004. Luand in considerare capitalul social majorat, rezultatul pe actiune este de 2.200 lei.

Prin BVC pentru anul 2005, a fost asumat un profit brut de 170 miliarde lei. Pornind insa de la BVC, calculele conduc la un EPS de aproximativ 4.500 lei.

Cum evalueaza piata in acest moment actiunile BRK? Sunt scumpe sau ieftine? Cu un portofoliu semnificativ de actiuni si o prezenta activa in piata, nu gasesc deplasata ideea unei paralele (din perspectiva activitatii) intre Broker si SIF-uri, cu observatia ca BRK, datorita dimensiunii mult mai mici a portofoliului, il poate administra mult mai eficient, avand o strategie de plasamente mai agresiva. Pornind de la un PER de 12, considerat favorabil in domeniul financiar, ajungem la o cotatie de 54.000 lei. Este o asteptare prea optimista? Consider ca nu, insa o evolutie nefavorabila la nivelul pietei (putin probabila) poate rasturna acest calcul.

10 mai.
Personal, cred ca piata va reveni in trend ascendent, BRK va depasi BVC-ul, iar aceste titluri vor aduce un randament bun (peste cel reflectat de indicele BET) pe termen mediu. Fundamentez aceasta afirmatie pe orientarea plasamentelor BRK spre companii listate pe Rasdaq, cu potential inca ridicat, si mai putin spre vedetele de la BVB.

11 mai.
Scaderi usoare la nivelul tuturor indicilor.

12 mai.
Scaderi la SIF-uri. Rezultatele trimestriale, impreuna cu perspectivele incasarilor de la banci (dividende), nu au reusit sa anime piata, atata timp cat intrarea investitorilor de portofoliu este ingradita de limita de 0,1%.

13 mai.
O saptamana calma la Bursa de Valori. Investitorii sunt in asteptare. Vestea buna a venit din partea raportarilor aferente primului trimestru. Profiturile in crestere ar putea sta la baza unui nou trend ascendent, dupa perioada de acumulare din prezent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri