Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a activelor din cadrul grupului Raiffeisen Bank, a primit autorizatia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru inca doua fonduri deschise de investitii, Raiffeisen Confort si Raiffeisen Romania Actiuni, potrivit buletinului CNVM.

Raiffeisen Confort va putea avea detineri in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise de statele mebre ale Uniunii Europene. Cu Raiffeisen Confort si Raiffeisen Romania Actiuni, numarul fondurilor deschise de investitii administrate de Raiffeisen Asset Management a ajuns la patru.

"Vom lansa aceste doua noi fonduri mutuale cand vom considera ca este momentul oportun. Probabil saptamana viitoare vom face o conferinta in care vom prezenta cele doua fonduri", a declarat pentru NewsIn Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

In luna iulie, Raiffeisen Asset Management administra active de circa 118,4 milioane lei, prin intermediul fondurilor sale de investitii Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit, si ocupa pozitia a doua in topul societatilor de administrare, cu o cota de piata de 14,8 %, la un an de la lansarea celor doua fonduri.

La finalul lunii iulie, Raiffeisen Prosper este cel mai mare fond cu plasamente preponderent in actiuni, dupa activele detinute, de 82,5 milioane lei. Fondul a avut in ultimele 12 luni (august 2006 – iulie 2007), are un randament de 26%.

Raiffeisen Benefit este un fond diversificat, care detinea la 31 iulie active de 35,92 milioane lei. In ultimele 12 luni, Raiffeisen Benefit a inregistrat o performanta de 15,6%, cea mai scazuta din categoria fondurilor diversificate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si