Arbitrul pensiilor private a autorizat ieri primele cinci fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) si a avizat ca administrator de pensii private obligatorii societatea BCR Administrare Fond de Pensii
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat marti fondurile de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii) si Vital (BT Aegon Fond de Pensii).

CSSPP a mai autorizat societatea BCR Administrare Fond de Pensii ca administrator de fond de pensii private obligatorii (pilonul II), precum si prospectul schemei de pensii private al fondului BCR Fond de Pensii Administrat Privat, administrat de BCR Administrare Fond de Pensii.

Autorizarea acordata BCR Administrare Fond de Pensii ridica la 12 numarul administratorilor autorizati de CSSPP pana in prezent pe pilonul II, din cele 14 societati care au primit aviz de constituire pentru a administra fonduri de pensii obligatorii.

Arbitrul pensiilor private a mai autorizat compania Eurobrokers Broker de Pensii Private ca broker de pensii pe pilonul II.

CSSPP a autorizat, pe segmentul pensiilor facultative (pilonul III), fondul OTP Strateg, administrat de OTP Garancia Asigurari.

Mircea Oancea, presedintele CSSPP, declarase pentru NewsIn ca in afara societatilor care au primit aviz de constituire ca administratori pe pilonul II, mai sunt trei societati care au depus la CSSPP documentatia in vederea autorizarii constituirii ca societate de pensii obligatorii: MKB Romextera Fond de Pensii, Marfin Fond de Pensii si Zepter Fond de Pensii, acestea ridicand la 17 numarul societatilor de pensii care vor activa pe pilonul II.

Dintre societatile care au primit deja autorizatie de constituire pentru administrare de fonduri de pensii obligatorii, Bancpost si AG2R sunt de asemenea in curs de avizare ca administrator de fond de pensii private obligatorii.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II va incepe la 17 septembrie si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit CSSPP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri