Majoritatea jucatorilor din piata locala de asigurari au continuat lupta pentru cote de piata in primul semestru al acestui an, ceea ce s-a tradus prin cresterea primelor brute subscrise, dar nu cu rate de crestere mai mari de 50%.
Allianz-Tiriac Asigurari, BCR Asigurari si Omniasig se situeaza in top trei, inregistrand in primul semestru venituri in valoare de 173 mil. euro, 109 mil. euro si 106 mil. euro, adica aproximativ 40% din piata.

Noutatea primelor sase luni o reprezinta intrarea pe podium a BCR Asigurari, specializata pe produse de asigurari generale, prin inregistrarea unor venituri de 109 milioane de euro, ceea ce inseamna o dublare a afacerilor fata de perioada similara a anului trecut. Practic, compania detinuta de BCR este asiguratorul care a inregistrat cel mai rapid ritm de crestere in primul semestru in top 10.

Pe zona asigurarilor generale, prima companie era la sfarsitul lunii iunie Allianz-Tiriac, la fel ca la finele anului trecut. Veniturile din prime brute subscrise obtinute de Allianz-Tiriac Asigurari au urcat cu 23,5% in primul semestru din 2007, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 189 milioane euro, datorita avansului pe segmentul de asigurari generale.

BCR Asigurari a afisat o crestere cu 85% a valoarii primelor brute subscrise in primul semestru din 2007 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 345 milioane lei (aproximativ 109 milioane euro), datorat dinamicii semnificative a segmentelor de asigurari generale.

Omniasig, companie membra a grupului austriac Vienna Insurance, se mentine in top 3. Compania a afisat un volum al primelor brute subscrise de 376 milioane lei (113 milioane euro) in prima jumatate a acestui an, in crestere cu peste 50% fata de acelasi interval din 2006. Avansul afacerilor a avut loc pe fondul extinderii retelei, care cuprinde in prezent 237 de unitati, cu 1.500 de angajati si 12.000 de agenti la nivelul intregii tari.

Asirom coboara un loc si ocupa pozitia a patra in clasament, fiind ultima companie care a depasit pragul de 100 de milioane in ceea ce priveste veniturile la sase luni. Veniturile totale ale firmei in primele sase luni au crescut cu 9,71% pana la 370,4 milioane lei (101,2 mil. euro), comparativ cu perioada similara a anului trecut cand firma a avut venituri totale de 337,6 milioane lei.

Chiar daca reprezentantii Asiban nu au dat inca publicitatii rezultatele financiare la sase luni, putem estima ca firma controlata de patru banci: BRD-SocGen, BCR, Banca Transilvania si CEC, se afla pe locul cinci in top. Astfel, luam in considerare ca firma a anuntat venituri de 41,4 mil. euro la trei luni si 54 la patru luni, ceea ce inseamna ca este imposibil ca valoarea primelor subscrise in primul semestru sa fie sub 71 mil. euro (cat a inregistrat compania de pe pozitia a sasea) si peste nivelul de 100 de milioane, pragul care i-ar permite sa intre in top 4.

Asiban ar putea afisa un profit de 9,95 milioane lei si o valoare a primelor brute subscrise de 518 milioane lei la sfarsitul lui 2007, conform rezultatelor obtinute dupa primele sase luni, care sunt usor peste estimarile initiale, a declarat presedintele firmei, Dumitru Ceraceanu.

Olandezii de la ING si austriecii de la Unita impart cea de-a sasea pozitie in top10, cu afaceri de 71 milioane de euro in primul semestru.

ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 4 milioane euro la sfarsitul primului semestru al acestui an, cu 43% mai mic decat in perioada similara a lui 2006, potrivit raportului financiar al companiei-mama ING Group. Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primul semestru al acestui an a crescut cu 20%, pana la 71 milioane euro, de la 59 milioane euro cat era in perioada similara a anului trecut, arata datele grupului olandez de servicii financiare.

Generali Asigurari, compania de pe locul opt, a afisat o valoare a primelor brute subscrise de 189 milioane lei (60,3 milioane euro) dupa primele sase luni din 2007, in urcare cu 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a avansului pe segmentul asigurarilor auto, cladiri si de viata.

"Rezultatele financiare obtinute in primul semestru sunt peste asteptari, deoarece 66% din obiectivul propus pentru intreg anul 2007 a fost deja realizat", a declarat directorul general al companiei, Tudor Moldovan.

El a mentionat ca Generali Asigurari a afisat deja profit dupa prima jumatate a anului, fara sa ofere mai multe detalii.

Pozitia a noua in topul celor mai mari de asigurari este detinuta de Astra-Uniqa care a afisat in primul semestru din 2007 un volum total de prime brute subscrise in valoare de 189,83 milioane lei, ca urmare a avansului asigurarilor de viata cu 128% fata de prima jumatate a anului 2006.

Din valoarea primelor brute subscrise de 189,83 milioane lei , care includ atat polite de viata cat si de non viata, aproximativ 187,81 milioane lei reprezinta primele brute subscrise din asigurari generale.

BT Asigurari, compania de pe locul 10, a inregistrat in prima jumatate a acestui an prime brute subscrise de 132,3 milioane lei, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri