Brokerul de pensii private al Grawe Asigurari va distribui pensii private ale BT Aegon

Grawe Pension Services, broker de pensii private al companiei Grawe Asigurari, urmeaza sa distribuie pensia privata (pilonul II) Vital al fondului administrat de BT Aegon Fond de Pensii, in urma unui contract semnat intre cele doua parti la sfarsitul saptamanii trecute.

BT Aegon Fond de Pensii, parte a grupul financiar Banca Transilvania, este controlata in proportii egale de BT si grupul olandez Aegon NV, ca urmare a unui contract incheiat intre cele doua parti. Arbitrul pensiilor private a autorizat pe 3 august societatea BT Aegon Fond de Pensii SA si prospectul schemei sale de pensii Vital.

Principalul motiv al incheierii parteneriatului intre Grawe Pension Services (GPS) si BT Aegon Fond de Pensii a constat in faptul ca grupul Grawe detine pe piata romaneasca o companie de asigurari de viata, Grawe Romania Asigurare, care ocupa locul cinci in topul asiguratorilor de viata in 2006. Grupul Grawe mai detine si o firma de investitii imobiliare, Grawe Consulting & Development Intl, se arata in comunicatul remis de Banca Transilvania.

Grawe Pension Services va aviza peste 2.300 de agenti de marketing pana la 17 septembrie, data de la care populatia isi poate alege un fond de pensii obligatoriu.

Vital este un fond de pensii obligatoriu (pilonul II), cu un profil de risc mediu, care presupune alocarea a 70% din active in titluri de stat, obligatiuni de stat, obligatiuni emise de organisme straine neguvernamentale - Banca Mondiala, Banca Europeana pentru Recontructie si Dezvoltare (BERD) si Banca europeana de Investitii (BEI).

O pondere de 30% din active urmeaza sa fie investita in valori mobiliare tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania, statele membre ale Uniunii Europene sau care apartin spatiului economic european. Banii vor mai fi investiti in instrumente ale pietei monetare, titluri de participare ale organismelor sau de plasament colectiv.

Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, si Banca Transilvania, a cincea banca romaneasca dupa active, au anuntat pe 19 ianuarie semnarea unui acord pentru infiintarea unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata, iar fiecare dintre cei doi asociati detine cate 50% din actiuni. Parteneriatul Banca Transilvania – Aegon a fost primul "joint-venture" anuntat oficial pe piata pensiilor private in acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri