Porsche Bank a finantat bunuri in valoare de 140 milioane euro in primele sapte luni din 2007, in urcare cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a avansului puternic al vanzarilor de automobile de pe piata romaneasca.
Cei mai multi (95%) din cumparatorii de automobile importate de Porsche au preferat sa le achizitioneze in leasing si au ales sa incheie contracte pe o perioada de patru ani. Aproximativ 11.000 de masini au fost achizitionate prin leasing financiar in primele sapte luni ale acestui an.

Romanii care apeleaza la Grupul Porsche Bank prefera finantarea in sistem leasing atunci cand isi cumpara una dintre marcile de masini importate de Porsche Romania, precum Volkswagen, Skoda, Audi, Seat si Porsche.

Grupul Porsche Bank a finantat achizitia a 11.738 autovehicule in perioada ianuarie - iulie 2007, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, reprezentand mai mult de o treime din totalul autovehiculelor comercializate de Porsche Romania.

"Romanii au ales sa-si cumpere o masina in leasing in prima parte a anului deoarece au fost interesati de ofertele speciale si produsele noi pe care le-am promovat in acest an", a declarat directorul de vanzari si marketing al companiei, Helian Redai. El a mentionat ca leasingul financiar in franci elvetieni, lansat in iulie 2007, a fost bine primit de clienti, deoarece pana in prezent au incheiate deja 114 contracte. De asemenea, leasingului operational a fost relansat in luna iunie si a inregistrat o pondere de 5% din totalul contractelor de leasing incheiate in ultimele doua luni.

Intr-un clasament dupa marcile de automobile achizitionate in leasing, pe primul loc se situeaza Skoda, cu o pondere de 43,1% din totalul contractelor semnate, urmata de Volkswagen, cu 43%, Seat cu 9,3% si Audi cu 4,5%. Marca de lux Porsche a avut o pondere de 0,1%.

Aproape jumatate (43,7%) din cumparatorii care au ales sa-si finanteze achizitia unei masini prin creditul auto oferit de Porsche Bank au ales un automobil Skoda, 38,5% au cumparat un Volkswagen, in timp ce pentru marcile Seat si Audi au optat 12,4%, respectiv 5,4% dintre cumparatori.

Clientii Porsche Bank au preferat, in cazul creditului auto, o finantare in moneda nationala in proportie de peste 60%, 32% au optat pentru francii elvetieni, in timp ce 8% au preferat o finantare in euro.

Grupul financiar Porsche include patru companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare si Porsche Mobility si este prezent pe piata romaneasca din 1999. Grupul financiar Porsche se ocupa de finantarea autoturismelor comercializate de catre importatorul Porsche Romania, conform conceptului "one stop shop", care consta in obtinerea direct la punctul de vanzare a finantarii in leasing sau prin credit, a asigurarii pentru masina si administrarii flotelor de masini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri