Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va acorda un credit de 15 milioane euro companiei Raiffeisen Leasing Romania, care va fi utilizat pentru finantarea firmelor mici si mijlocii (IMM).

Imprumutul urmeaza sa fie utilizat pentru finantarea IMM-urilor pentru investitii in echipamente, achizitionarea de autoturisme pentru utilizare comerciala, vehicule comerciale usoare, camioane, utilaje si pentru proiecte imobiliare.

"Consideram ca trebuie sa sustinem cresterea partenerilor nostri, IMM-urile reprezentand 68% din portofoliul de clienti al companiei, si sa contribuim astfel la dezvoltarea celui mai dinamic sector al economiei romanesti", a declarat directorul general al Raiffeisen Leasing Romania, Mihaela Mateescu.

Acest credit este a doua linie de finantare acordata de BERD pentru Raiffeisen Leasing. in 2003, compania a obtinut prima finantare pentru leasing din partea BERD cu sprijinul Uniunii Europene, in valoare de 5 milioane euro.

Directorul BERD pentru institutiile financiare non-bancare, Jonathan Woollett, a afirmat ca este important sa li se faciliteze intreprinzatorilor suficient acces la finantare pentru a fi satisfacute necesitatile de crestere.

BERD a acordat linii de finantare in valoare de 274,03 milioane euro (circa 890,6 milioane lei) pentru IMM-urile din Romania prin 10 banci si sase societati de leasing.

Raiffeisen Leasing IFN, care detine 16 sucursale si are o cota de 6,7% din piata de leasing romaneasca, se afla in prezent in cursa pentru mai multe licitatii in sectorul public. Orasele Iasi si Sibiu si-au manifestat deja intentia de a apela la contracte de leasing pentru schimbarea parcului auto, iar alte contracte vor veni de la regii autonome, precum si de la ministerele internelor si reformei administrative, educatiei si cercetarii si sanatatii.

Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) din 2004 si are un capital social de 14,93 milioane lei. Raiffeisen - Leasing International GmbH detine 99,9% din actiunile Raiffeisen Leasing IFN SA.

Raiffeisen Leasing International, detinuta in proportie de 75% de Raiffeisen International Bank-Holding AG Vienna si de 25% de Raiffeisen Leasing GmbH Vienna, este activa in 15 tari, iar volumul de afaceri a crescut in 2006 cu 44% pana la 1,95 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BERD vrea "o felie" de 5-10% din Hidroelectrica la momentul listarii pe bursa
Setari Cookie-uri