Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse destinate imbunatatirii situatiei locative. Filozofia produsului se bazeaza pe combinarea unei etape de economisire cu una de creditare. Clientii pot beneficia de credite cu dobanzi de 6% pe an, plus comisioanele aferente. in perioada de economisire, pe langa dobanda oferita de RBL de 3% pe an, clientii beneficiaza si de o prima de la stat de 15 % pe an, dar nu mai mult de 150 euro pe an.

In prezent Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai doua tipuri de credite: Creditul Locativ si Creditul Intermediar.

Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de cel putin 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6 % pe an.

Citeste si:

In paralel, Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai care doresc o finantare mai rapida, Creditul Intermediar. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este de la 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si indeplineste conditiile impuse de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte avea la finalul anului trecut active de 247,3 milioane lei (73,13 milioane euro), care o situau pe pozitia a 33-a in sistemul bancar romanesc, cu o cota de piata de 0,14%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Planurile bancii prevad dublarea activelor in acest an, pana la aproximativ 135 milioane euro.

Banca si-a dublat anul trecut volumul economiilor atrase de la clienti prin produsele de economisire-creditare pe care le ofera, pana la 55 milioane euro. Raiffeisen Banca pentru Locuinte administra, la sfarsitul anului trecut, conturile a peste 100.000 de clienti.