Interamerican si-a sporit business-ul cu 30% in S1

Interamerican Romania a inregistrat prime brute subscrise, pe toate clasele de asigurari, de 36,685 milioane lei (11,7 milioane euro) in primul semestru al acestui an, cu 30% mai mare decat in perioada similara a lui 2006, pe fondul triplarii asigurarilor de sanatate.

Asigurarile de viata au avut o crestere de 21%, atingand o valoare a primelor brute subscrise de 16,486 milioane lei.

Din cadrul acestei categorii, asigurarile de viata legate de investitii au inregistrat o crestere de 63%. Cea mai buna performanta este atribuita fondului Ronplus administrat in lei, care la jumatatea anului a avut un randament 17,10%.

Valoarea primelor brute subscrise pe clasa de asigurari generale a fost de 20,199 milioane lei, in crestere cu 36% comparativ cu prima jumatate a anului 2006. Cresterea provine in special din sectorul auto, care a subscris cu 27% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Asigurarile de sanatate au avut cea mai mare crestere, de 202%, conform datelor companiei.

Extinderea retelei de sanatate Medisystem in 2006 la nivel national a fost motivul principal care a stat la baza cresterii segmentului de asigurari de sanatate.

"In viitorul apropiat, toate eforturile noastre se vor concentra in a face un succes din Interamerican Pensii, iar cresterile inregistrate pe toate segmentele de asigurari vor contribui la acest lucru", a declarat directorul executiv si presedintele Interamerican Romania Group, Frans van der Ent.

Interamerican functioneaza in Romania din 1995, ca subsidiara a grupului elen Interamerican, care a fost preluat, in 2001, de grupul olandez Eureko Group BV. Eureko detine circa 92,38% din capitalul social al grupului elen.

Interamerican Romania a incheiat anul financiar 2006 cu un volum de prime brute subscrise, valabil pentru toate categoriile de asigurari, de 53,162 milioane lei, in crestere cu 14% fata de nivelul din 2005. Cresterea cea mai mare, de 23%, a fost inregistrata de sectorul asigurarilor de viata, segment pe care cuantumul primelor brute subscrise a atins valoarea de 27,411 milioane lei. Dintre acestea, asigurarile de viata legate de investitii au marcat o crestere cu 99% fata de 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri