Strategia pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) va fi discutata de Guvern saptamana viitoare, dar CEC-ul va fi privatizat abia dupa ce va avea profit, a declarat ieri premierul Calin Popescu-Tariceanu. BCR vine in mod firesc prima pe lista pentru ca procedurile de privatizare sunt avansate. Intr-o saptamana Guvernul va analiza strategia de privatizare a BCR.

Guvernul urmareste ca privatizarea CEC sa fie facuta pentru un pret foarte bun, si cu atragerea unui investitor strategic, a adaugat Tariceanu.

Romania ar trebui sa foloseasca banii obtinuti din privatizare la crearea unui fond de rezerva, din care ar putea fi finantate marile proiecte ale tarii, cum ar fi reforma pensiilor private sau restituirea proprietatilor, a declarat ieri Mugur Isarescu, guvernatorul bancii centrale.

Nu cred ca banii din privatizare trebuie folositi la finantarea datoriei publice. Ar trebui creat un fond de rezerva pentru marile proiecte ale tarii, cum ar fi reforma pensiilor private, rezolvarea despagubirilor pentru confiscarea proprietatii, protectia mediului sau infrastructura, a spus Isarescu.

Surse din piata financiara spun ca mari grupuri financiare, de talia lui Credit Suisse First Boston sunt deja interesate de administrarea acestui fond.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri