Arbitrul pensiilor private a autorizat aproape 40.000 de agenti de marketing recrutati de ING Fond de Pensii SA, administratorul de pensii private obligatorii (pilonul II) al grupului financiar ING
Alti 5.000 de agenti de marketing sunt in curs de autorizare pentru vanzarea pensiilor private obligatorii.

"Am pus accent pe recrutarea si pregatirea celor aproape 40.000 de agenti care urmeaza sa vanda pensii private de la ING Fond de Pensii, deoarece ei au rolul de a prezenta romanilor aceste produse", a declarat presedintele consiliului de administratie, ING Fond de Pensii, Bram Boon.

Agentii de marketing recrutati pentru ING Fond de Pensii au fost instruiti in vederea vanzarii de pensii private. Acestia vor prezenta prospectul schemei de pensii private, astfel incat participantii sa faca cea mai buna alegere in ce priveste aderarea la un fond de pensii private oblogatorii. Ulterior, agentii vor transmite administratorului documentele de aderare semnate de catre participanti.

"Autorizarea agentilor de marketing reprezinta un ultim pas, dupa ce am primit in aceste zile si autorizarea pentru Fondul de Pensii Administrat Privat ING", a adaugat directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu. El a adaugat ca societatea detine in prezent toate autorizatiile si avizele necesare pentru a vinde pensii private in Romania incepand cu 17 septembrie.

Societatea ING Fond de Pensii si-a propus sa fie lider pe piata fondurilor de pensii private obligatorii, cu o cota de piata de 30%. Banca depozitara a fondului de pensii obligatorii administrat de ING Fond de Pensii este BRD – Groupe Societe Generale, iar auditul financiar va fi asigurat de Ernst&Young Assurance Services.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II va incepe la 17 septembrie si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit CSSPP.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri