Bancherii dezbat marti cu premierul Calin Popescu Tariceanu problema fondurilor de pensii private si posibilitatea ca salariile bugetarilor si pensiile sa fie platite pe card, a declarat, citat de NewsIn, presedintele Asociatiei Romana a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea.
Intrevederea, desfasurata la Palatul Victoria incepand cu orele 15:00, este una "uzuala", a precizat Ghetea. "O data sau de doua ori pe an, Asociatia Romana a Bancilor se intalneste cu reprezentantii Ministerului Finantelor sau Guvernului. Aceasta este o intalnire obisnuita", a completat presedintele ARB.

Ministrul finantelor si economiei, Varujan Vosganian, a afirmat, la finalul sedintei de Guvern de saptamana trecuta, ca pensionarii si bugetarii, care locuiesc in orase vor primi carduri pentru plata pensiilor, Posta Romana urmand sa mai distribuie pensiile doar cetatenilor din mediul rural.

"Sistemul bancar este capabil sa faca aceasta distributie. Nu am stabilit inca prin ce banca, insa prima optiune va fi cea a salariatului. Este o decizie care va duce la capitalizare bancara si la emanciparea mentalitatii", a adaugat Vosganian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri