Bancherii discuta cu Tariceanu despre plata prin card a salariilor si a pensiilor

Bancherii dezbat marti cu premierul Calin Popescu Tariceanu problema fondurilor de pensii private si posibilitatea ca salariile bugetarilor si pensiile sa fie platite pe card, a declarat, citat de NewsIn, presedintele Asociatiei Romana a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea.

Intrevederea, desfasurata la Palatul Victoria incepand cu orele 15:00, este una "uzuala", a precizat Ghetea. "O data sau de doua ori pe an, Asociatia Romana a Bancilor se intalneste cu reprezentantii Ministerului Finantelor sau Guvernului. Aceasta este o intalnire obisnuita", a completat presedintele ARB.

Ministrul finantelor si economiei, Varujan Vosganian, a afirmat, la finalul sedintei de Guvern de saptamana trecuta, ca pensionarii si bugetarii, care locuiesc in orase vor primi carduri pentru plata pensiilor, Posta Romana urmand sa mai distribuie pensiile doar cetatenilor din mediul rural.

"Sistemul bancar este capabil sa faca aceasta distributie. Nu am stabilit inca prin ce banca, insa prima optiune va fi cea a salariatului. Este o decizie care va duce la capitalizare bancara si la emanciparea mentalitatii", a adaugat Vosganian.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri