Raiffeisen Leasing IFN a finantat bunuri in valoare de155,6 milioane euro in primele sapte luni din 2007, in urcare cu 73% fata de intervalul similar din 2006, ca efect al avansului pietei si al vanzarilor mari de camioane si remorci, a spus, citat de NewsIn, directorul general adjunct Robert Pintelie.

"In primele sapte luni din 2007, Raiffeisen Leasing a afisat un volum al contractelor care reprezinta 94% din volumul total raportat de companie in 2006", a mentionat Pintelie. El a adaugat ca segmentul de vehicule comerciale grele a avut o contributie importanta la rezultatele companiei in primele sase luni din 2007, ca urmare a avansului puternic a vanzarilor de camioane si remorci pe piata din Romania dupa aderarea la Uniunea Europeana.

"Raiffeisen Leasing a cunoscut o crestere semnificativa si pe segmentul echipamentelor, ca urmare a dezvoltarii sectorului de constructii si infrastructura", a continuat Pintelie.

Directorul general adjunct al companiei a precizat ca numarul contractelor semnate de companie in primele sapte luni din 2007 a urcat cu 21,41%, pana la 3.237 de contracte, fata de 2.666 de contracte cat afisase in acelasi interval din 2006.

In prezent, contractele de finantare a achizitiei de vehicule comerciale grele au o pondere de 44%in structura portofoliului de leasing, cele pentru autoturisme reprezinta 33% din portofoliu, in timp ce echipamentele detin 17%. Contractele pentru finantarea proiectelor imobiliare acopera restul de 6% din portofoliu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si