"Valoarea primelor intermediate de brokeri creste in acelasi ritm cu piata de asigurari, deoarece o mare parte din afacerile companiilor de asigurari se realizeaza prin intermediul brokerilor", a spus vicepresedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), Constantin Nastase.

El a estimat ca cifra de afaceri a brokerilor de asigurari a fost de 55 de milioane euro in prima jumatate a acestui an si a spus ca membrii UNSICAR au contribuit la aceasta cu 25 milioane euro.

"Din totalul pietei de brokeraj, pe care o estimam la 500 milioane euro, in primele sase luni din acest an 270 milioane euro reprezinta contributia brokerilor care sunt membri ai UNSICAR", a precizat Nastase.
Brokerii de asigurare au intermediat, in 2006, prime in valoare de 288 milioane euro si au raportat venituri de 72 milioane euro. Societatile de asigurari au afisat prime brute subscrise de 3,64 miliarde lei (1,09 miliarde euro) in primele sase luni din 2007, in crestere cu 29,4% fata de aceeasi perioada din 2006.