Banca Romaneasca negociaza noi imprumuturi sindicalizate de 250 mil. euro

Banca Romaneasca, membra a grupului National Bank of Greece (NBG), va acorda imprumuturi sindicalizate in valoare de 250 milioane euro, pentru care acordurile se afla in ultimele etape de negociere, a declarat directorul general al bancii, Andreas Maragkoudakis.

Banca Romaneasca a aranjat un imprumut sindicalizat in valoare de 48,5 milioane euro, contractat de catre TBI Leasing pe o perioada de sase ani, la finantarea caruia au contribuit alte patru banci, EFG Eurobank Luxembourg, Piraeus Bank Romania, Raiffeisen Bank Romania si UGBI Garanti Bank. Directorul Bancii Romanesti nu a precizat numele companiilor care vor contracta imprumuturile.

Potrivit lui Andreas Maragkoudakis, bancile care au participat la imprumutul sindicalizat nu se vor implica activ in folosirea acestuia de catre TBI Leasing.

Banca Romaneasca tinteste sa-si ridice cota de piata pana la sfarsitul anului, de la 2,6% cat este in prezent, a adaugat directorul institutiei, fara a mentiona nivelul tintit.

Banca Romaneasca a incheiat primul semestru al anului 2007 cu un profit de 5,1 milioane euro si un portofoliu de credite de 1,049 miliarde euro si este detinuta in proportie de 88,7% de catre National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup financiar bancar elen. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine un pachet de 10,17% din actiunile Bancii Romanesti.

Institutia bancara are un capital social de peste 119 milioane euro si acopera in prezent 85% din zona geografica a tarii prin 98 de sucursale.

National Bank of Greece controleaza in Romania, in afara de Banca Romaneasca, si companiile ETEBA Romania, Societatea de Asigurare-Reasigurare Eleno-Romana Garanta si Eurial Leasing.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri