Arbitrul pensiilor private a autorizat societatea KD Fond de Pensii ca administrator de fond de pensii private obligatorii (pilonul II), precum si prospectul schemei de pensii private a fondului administrat de KD Fond de pensii
Autorizarea acordata KD Fond de Pensii SA ridica la 14 numarul administratorilor autorizati de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) pana in prezent pe pilonul II.
CSSPP a autorizat de asemenea prospectul schemei de pensii private obligatorii a societatii KD Fond de Pensii, administrata de KD Fond de Pensii SA, precum si actele individuale de aderare anexate prospectului schemei de pensii.

In sedinta de marti, arbitrul pensiilor private a mai autorizat Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost, administrat de Bancpost Fond de Pensii SA, pe segmentul pensiilor private obligatorii.
Arbitrul pensiilor private a mai autorizat ca broker de pensii private pe pilonul II societatile: Solidaritatea Broker de Pensii Private, Rentabilitatea Broker de Pensii Private si Sef Pension Broker de Pensii Private.
Arbitrul pensiilor private autorizase in prealabil fondurile de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii), Vital (BT Aegon Fond de Pensii), OTP (administrat de OTP Fond de Pensii SA), BRD (administrat de BRD Fond de Pensii SA), AIG (AIG Fond de Pensii SA), Interamerican (Interamerican Fond de Pensii SA), Prima Pensie (administrat de Prima Pensie - Fond de Pensii SA), Fondul de Pensii Administrat Privat Omniforte, gestionat de Omniasig Pensii – Societate de administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat SA si Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, administrat de BCR Administrare Fond de Pensii SA.

Comisia pensiilor private autorizase pana in prezent 13 societati de administrare de fonduri de pensii obligatorii (pilonul II): ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Allianz-tiriac Pensii Private, Omniasig Pensii, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Prima Pensie Fond de Pensii, AIG Fond de Pensii, BT Aegon Fond de Pensii, Generali Fond de Pensii, BRD Fond de Pensii, OTP Fond de Pensii SA, BCR Administrare Fond de Pensii SA si Bancpost Fond de Pensii.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II va incepe la 17 septembrie si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit CSSPP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri