Interesul pentru BCR creste cu fiecare noua declaratie oficiala referitoare la scurtarea termenului de vanzare a pachetului de 40% detinut de statul roman. Numele investitorilor strategici care vizeaza integrarea BCR in reteau proprie variaza zilnic. Ultima pe lista posibililor candidati: Citigroup, proprietarul bancii comerciale Citibank Romania.

Surse din Ambasada SUA ne-au declarat ca "o banca americana este interesata sa participe la procesul de selectie a viitorului proprietar al BCR". Sursa nu a precizat numele bancii americane, dar a indicat ca este o banca americana care doreste sa isi extinda activitatea in Romania prin investitia intr-o retea existenta. Citibank, singura banca americana din Romania, nu confirmase nici nu infirmase pana duminica informatia noastra. Interesul bancii americane poate fi explicat de dorinta de a dezvolta reteaua si serviciile ce le ofera in prezent. Citigroup este un grup bancar global, prezent in 100 de tari dispunand de un numar de aproximativ 200 milioane clienti. Operationala in Romania din 1997, cu o dinamica pronuntata a ofertei de produse financiare, Citibank detine o retea teritoriala restransa de 6 unitati.

Patru banci si-au anuntat oficial prezenta la licitatie

In aceasta perioada, banci importante isi afirma interesul pentru preluarea BCR. "Suntem increzatori in perspectivele oferite de piata romaneasca si suntem interesati de oportunitatile unei achizitii majore pentru a ne consolida pozitia de lideri in zona Europei Centrale si de Est, declara la sfarsitul saptamanii trecute Alessandro Profumo, presedintele UniCredit, aflat la Bucuresti. Grupul este situat in top 20 institutii financiare din Europa. in prezent, controleaza prima banca din Polonia avand si alte investitii in sectorul financiar bancar in tarile din zona. inca de la inceputul lunii februarie, o alta banca din topul mondial, Deutsche Bank, si-a exprimat interesul pentru implicarea in finalizarea privatizarii BCR, informeaza surse AVAS. Alte doua banci straine, Banca Intesa si BNP Paribas au anutat oficial interesul pentru BCR.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri