Optimismul brokerilor se leaga de cresterea valorii tranzactiilor, vineri, aceasta depasind dupa o buna bucata de timp 12 milioane euro. In general, cresterea volumelor aduce si aprecieri ale cotatiilor. Ramine de vazut daca interesul investitorilor va ramine la aceleasi cote inalte si saptamina aceasta. Indicii BVB au avut aprecieri pe linie: BET a urcat cu 4,9%, BET-C a cistigat 4,3%, iar BET-FI s-a apreciat cu 15,6%. SIF-urile au fost, de altfel, actiunile cistigatoare, pe fondul zvonurilor privind majorarea pragului de detinere de la 0,1% la 1%.

De aceasta data, se pare ca exista un acord intre principalele grupuri parlamentare, conducerile SIF si CNVM pentru operarea acestei modificari. Majorarea limitei de detinere ar permite unor jucatori de calibru, in special fonduri straine de investitii, sa intre in actionariatul SIF, iar presiunea mare la cumparare poate duce la o crestere semnificativa a pretului actiunilor daca investitorii vor vedea negru pe alb ca legea le permite sa achizitioneze mai multe actiuni. Sa nu uitam insa ca pragul la SIF-uri a facut si in alte ocazii valuri la bursa, aminarea luarii unei decizii conducind de fiecare data la o dezumflare a cotatiilor. Chiar daca putem asista la inceputul acestei saptamini la corectii usoare, pretul actiunilor SIF este pe un trend ascendent pe termen mediu si lung, precizeaza Leonard Visan, broker la TVM. Acesta a remarcat existenta unui anumit model de crestere a SIF-urilor, pretul urca sustinut timp de trei zile, iar apoi apar corectii pe fondul unor vinzari mai mari ale investitorilor care isi marcheaza profitul.

Top 5+

1. SIF Banat-Crisana +24,5%
2. Aerostar Bacau +22,8%
3. Bermas Suceava +18,5%
4. SIF Muntenia +17,9%
5. Carbid-Fox Tirnaveni +15,9%

Top 5-

1. Prodplast Bucuresti -24,5%
2. Rafinaria Astra Ploiesti -23%
3. Banca Carpatica Sibiu -10,1%
4. Agras Grupul Wiener Stadtische -7,6%
5. Sinteza Oradea -6,1%

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri