TBI Leasing estimeaza ca va obtine un profit net de 2,8 milioane euro in 2007, din care compania a realizat deja 33% in prima jumatate a anului, afisand un profit de 1,2 milioane euro in intervalul ianuarie-iunie 2007, a declarat directorul general al TBI Leasing, Florentina Mircea.
"Estimam ca sectorul de leasing va incetini in urmatorii sase ani, prin urmare si cresterea noastra se va incetini, insa vrem sa ajungem la un profit de 5 milioane de euro pana in 2013", a adaugat Mircea, cu ocazia unei conferinte de presa organizata cu scopul semnarii acordului pentru imprumutul sindicalizat de 48,5 milioane euro contractat de TBI Leasing de la cinci banci si aranjat de Banca Romaneasca, Romanesca.

Din sindicatul de finantare pentru imprumutul acordat pe o perioada de sase ani mai fac parte institutiile EFG Eurobank Luxembourg, Piraeus Bank Romania, Raiffeisen Bank Romania, precum si UGBI Garanti Bank.

"Imprumutul este destinat activitatilor de leasing, atat pentru autovehicule, cat si pentru echipamente, noi si second hand. De asemenea, ne vom folosi de noile fonduri pentru a ne extinde activitatea in teritoriu, pentru a face fata cererii din sucursale", a precizat Mircea, potrivit NewsIn.

Suma de 48,5 milioane euro se adauga la cele 160 milioane euro imprumutate de TBI Leasing de la bancile din Romania si din strainatate, in cei cinci ani de activitate. Directorul general al companiei a precizat ca partenerii din sectorul bancar ai TBI Leasing au ramas, din 2002, aceiasi, respectiv Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, EFG Eurobank si UGBI Garanti Bank.

Referitor la activitatea din acest an a societatii, reprezentantii TBI au precizat ca au perfectionat doua produse din segmentul auto, numite Instant si Coupe. "Le-am imbunatatit flexibilitatea, in sensul scaderii avansului si relaxarii conditiilor de creditare", a declarat Florentina Mircea. Ea a adaugat ca TBI urmeaza sa faca modificari si pentru linia de echipamente medicale, "care este o nisa deosebit de profitabila, pe care compania s-a plasat foarte bine".

Pentru segmentul de leasing imobiliar, in care majoritatea clientilor societatii sunt persoane juridice, TBI Leasing urmareste sa creasca durata de viata a creditelor, de la 10 ani in prezent pana la 15 ani in 2008, a mai spus Mircea.

In primele sase luni ale acestui an, TBI Leasing a afisat o crestere de peste 15% a valorii contractelor incheiate fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 50 milioane euro. Tot in primele sase luni din 2007, compania a afisat un profit net de 1,2 milioane euro.

In ceea ce priveste structura de produse a companiei, leasingul auto are o pondere de 68% (din care 6% reprezinta masinile second-hand), leasingul de echipamente reprezinta 29%, iar segmentul imobiliar detine 4% din portofoliu. Dintre clientii TBI Leasing, peste 95% sunt firme mici si mijlocii, iar 5% sunt reprezentate de persoane fizice autorizate si populatie.

TBI Leasing IFN, membra a Grupului Financiar olandez TBIF Financial Services BV, se afla intre primii zece jucatori importanti de pe piata romaneasca de leasing. Grupul TBI este prezent in Romania prin TBI Leasing si prin TBI Credit.

TBI Leasing IFN SA detine 99,99% din actiunile TBI Credit IFN SA, restul de actiuni fiind detinute de patru persoane fizice.

Banca Romaneasca a incheiat primul semestru al anului 2007 cu un profit de 5,1 milioane euro si un portofoliu de credite de 1,049 miliarde euro si este detinuta in proportie de 88,7% de catre National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup financiar bancar elen. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine un pachet de 10,17% din actiunile Bancii Romanesti.

Institutia bancara are un capital social de peste 119 milioane euro si acopera in prezent 85% din zona geografica a tarii prin 98 de sucursale.

National Bank of Greece controleaza in Romania, in afara de Banca Romaneasca, si companiile ETEBA Romania, Societatea de Asigurare-Reasigurare Eleno-Romana Garanta si Eurial Leasing.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri