Taierea a patru zerouri de pe bancnote va aduce in actualitate o bine cunoscuta problema: cozile la ghisee. Timpul de procesare a numerarului se va dubla, iar asteptarea la casierii va creste.

Romanii pot scapa de nervii asociati depunerilor sau platilor, dupa introducerea leului greu, daca bancile vor achizitiona in timp util cele mai noi modele de automate bancare, lansate in premiera pe piata romaneasca. Acestea vin cu solutii tehnice inovative, care reduc timpul de interactiune a clientului cu functionarul sau casierul de la ghiseul bancii. Noile masinarii nu doar ca elibereaza bani, dar pot primi si bancnote. In acest fel, clientii au posibilitatea de a plati facturile, ratele ori taxele sau pot sa-si reincarce creditul pe cartelele telefonice fara sa mai stea la coada.

Automatul care ia, nu da

Una dintre vedetele noilor tipuri de bancomate este Safe Cash Eco, un automat de incasare bancnote de tip self-service. Este opusul ATM-ului clasic, fiind folosit pentru depuneri de bani, 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana. Clientul introduce banii, bancnota cu bancnota, care sunt numarati automat, sortati si validati (le este testata autenticitatea), si alege tipul operatiunii dorite: depunere in contul propriu, plata facturilor sau taxelor. Avantajul nu este numai de partea utilizatorului, ci si de partea bancii, care poate astfel sa reduca pana la 75% din costurile alocate gestionarii numerarului, operatiunea fiind facuta automat de aparat.

Avantaje de ambele parti

ATM-urile obisnuite dau bani, Safe Cash Eco primeste, iar SafeCash R le face pe amandoua. Este primul automat bancar care poate efectua ambele tipuri de operatiuni, in afara sediului bancii, cu recircularea banilor. Banii depusi de unii clienti sunt numarati, sortati si verificati, urmand ca acestia sa poata fi scosi de alte persoane. Pentru client, avantajul principal e oferit de faptul ca, daca vrea sa retraga sau sa depuna, nu are de facut decat un singur drum, indiferent de ora sau zi. In ceea ce priveste banca, datorita acestei recirculari scad costurile de alimentare si golire a aparatului, aceasta operatiune fiind facuta chiar de utilizatori.

Cu plicul la banca

Pentru cei care au de facut depuneri consistente, RSB 30 este o masina de depozit fizic de sume mari, prima de acest gen scoasa la strada, la care poti merge cu plicul. Clientul merge la acest automat, se identifica, dupa care primeste un plic in care isi pune banii si lasa plicul in automat, declarand suma depusa, in schimbul careia primeste o chitanta. Suma este verificata ulterior de angajatii bancii care confirma sau infirma veridicitatea declaratiei sumei depuse (afirmatiile sunt verificabile prin inregistrari video).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri