Raportul UniCredit subliniaza ca dezechilibrele existente intre cererea de locuinte si oferta stimuleaza activitatea de constructii, chiar daca nu este vorba de un bubble – o crestere rapida a preturilor urmata de o scadere dramatica.

Analistii grupului UniCredit cred ca in ciuda cresterilor din ultimii ani, anumite tari, printre care Romania, statele baltice, Bulgaria ar putea inregistra riscuri de supraincalzire a pietelor pe termen mediu.

“Chiar daca in Europa Centrala si de Est nu se estimeaza socuri sistemice majore, riscurile au crescut in mod evident. Mai mult, capacitatea de absorbtie a socurilor ramane ridicata in regiune, in timp ce politicile macroeconomice prudente si monitorizarea creditului sunt esentiale pentru evitarea unor deviatii majore de la o dezvoltare sustenabila", arata raportul UniCredit.

Citeste si:

Mai mult, avansul costurilor cu finantarile externe reprezinta o problema mare pentru tarile din regiune din cauza turbulentelor de pe pietele internationale.

UniCredit Tiriac Bank, a patra banca de pe piata romaneasca dupa active, a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 152,3 milioane lei (48,6 milioane euro), mai mare cu 30,3% fata de castigul cumulat din prima jumatate a anului trecut al HVB Tiriac Bank (la randul sau formata prin fuziunea prin absorbtie a Bancii Tiriac cu HVB Bank Romania) si UniCredit Romania, cele doua banci care au format prin fuziune noua entitate.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group, cu o prezenta puternica in Europa Centrala si de Est. Banca are o retea de 136 de sucursale in 38 de judete.