BT Asigurari si-a majorat capitalul social cu 85%

Asiguratorul BT Asigurari, parte a grupului financiar Banca Transilvania, a finalizat majorarea in doua etape a capitalului social, cu 85% pana la 67,5 milioane lei, pentru dezvoltarea societatii si respectarea reglementarilor supraveghetorului pietei.

Decizia de majorare a capitalului companiei a fost luata de actionari in luna aprilie. Astfel, capitalul capitalul social al BT Asigurari a fost majorat cu 31 milioane lei, de la 36,5 milioane lei pana la 67,5 milioane lei. "Surplusul de capital social va fi plasat in active lichide si asimilate, cu un potential de crestere ridicat", se precizeaza in comunicatul societatii.

Intr-o prima faza, capitalul social al societatii a fost majorat in luna mai cu 15 milioane lei, iar in luna august a urmat o a doua majorare, cu 16 milioane lei.

BT Asigurari si-a majorat anul trecut capitalul social cu 82%, de la 20 milioane lei pana la 36,5 milioane lei.

BT Asigurari a inregistrat in prima jumatate a acestui an prime brute subscrise de 132,3 milioane lei, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si a avut incasari de 113,4 milioane lei, cu 21% mai mult fata de acelasi interval al anului 2006. Compania a platit daune de 76,6 milioane lei in intervalul ianuarie-iunie, duble fata de prima jumatate a anului trecut, cand au insumat 37,4 milioane lei, potrivit datelor financiare publicate de societate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri