Volksbank Romania a hotarat sa urce dobanda creditelor in euro cu 1,5% din cauza cresterii costurile de refinantare ale bancilor din Europa, precum si ale bancilor din Romania.

Situatia de pe plan international a condus la majorarea costurilor bancare directe cu aproximativ 1%, in urma urcarii indicelui de referinta Euribor, cat si a costurilor bancare indirecte cu inca 0,6%, in special a costurilor cu rezerva minima obligatorie, motiveaza banca.

Modificarile se aplica in special clientilor care au contractat credite in euro pana la 15 septembrie 2007. Imprumuturile pot fi refinantate in alta moneda, precum lei sau franci elvetieni, iar comisionul de rambursare in avans se reduce la jumatate pentru acesti clienti. Banca mai anunta ca nivelul ratei dobanzii ramane insa nemodificat pentru creditele in lei si cele in franci elvetieni.

Citeste si:

Totodata, din 17 septembrie costurile totale ale creditului (DAE) au urcat cu aproximativ 0,3 - 0,5%. Volksbank Romania a mai precizat ca, odata cu reducerea nivelului costurilor amintite, ratele dobanzilor vor cobori la nivelul initial.

Volksbank Romania a afisat in primele sase luni ale acestui an un profit brut de 10,8 milioane euro, care echivaleaza cu aproape 79% din castigul pe intreg anul trecut. Banca afisase un profit brut de 13,7 milioane euro pentru 2006 si castiguri inainte de impozitare de 4,1 milioane euro dupa primul trimestru al acestui an.