Pensiile private obligatorii vor fi vandute doar prin cele 700 de unitati ale bancii BRD-Groupe Societe Generale. In acest sens, au fost pregatiti aproximativ 1.400 de angajati, fiecare unitate a bancii avand cate doi agenti, consilieri de clientela sau operatori de ghiseu, au mentionat reprezentantii BRD.

Marechal a subliniat ca, in al doilea an de activitate, randamentele fiecarui fond de pensii vor fi comparate. "Un administrator nu poate ramane patru trimestre pe ultimul loc, deoarece va fi inchis", a explicat el.

"Mare parte din cei 2,2 milioane de clienti ai bancii sunt tineri, iar acestia sunt cei mai mari consumatori de produse bancare", a spus directorul general adjunct BRD Societe Generale, Petre Bunescu.

BRD Fond de Pensii este un fond de pensii cu grad de risc mediu, care va investi 70% din active in obligatiuni si titluri de stat, 15% in piata monetara si 15% in actiuni. Valoarea initiala a unei unitati de fond este de 10 lei.

Citeste si:

BRD Fond de Pensii este o societate de administrare a fondurilor de pensii, rezultat al unui joint-venture intre Sogecap, compania de asigurari de viata a BRD Societe Generale, care detine 51% din actiuni, si BRD Groupe Societe Generale, ce detine 49% din societate.

BRD Fond de Pensii are un capital social de 5,7 milioane euro si a fost autorizata de arbitrul pensiilor private in luna august. Marechal intentioneaza sa propuna comisiei de fonduri private, in termen de doi ani, sa accepte trei profiluri de risc, scazut, mediu si ridicat, pentru ca fiecare participant la fondurile de pensii sa aleaga profilul care i se potriveste.