Generali Asigurari si-a majorat capitalul social cu 70 milioane lei pana la 120 milioane lei (35,58 milioane euro), operatiune aprobata de actionari inca de pe 20 aprilie 2007 si inregistrata la Oficiul Registrului Comertului (ORC) cinci luni mai tarziu
"Actualul capital social al companiei depaseste cu mult limitele minime cerute de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), insa aceasta majorare a fost efectuata pentru a sprijini dezvoltarea companiei si diversificarea activitatii de asigurari generale si de viata", a declarat directorul general al companiei Generali Asigurari, Tudor Moldovan.

Majorarea de capital s-a efectuat prin emiterea unui numar de 700 milioane de actiuni noi, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Toate actiunile nou-emise au fost subscrise de catre actionarul majoritar, Generali Holding Vienna, care detine 83,7858% din capitalul social al companiei, si de Astra SA, care are o participatie de 16,0270%, se arata intr-un comunicat. Unitatile cooperatiei de consum detin 0,130112% din actiuni, in timp ce unitatile asociate in sistem creditcoop au 0,002580% din actiuni.

Din totalul actiunilor emise, Generali Holding Vienna a subscris un numar de 586.600.540 actiuni, iar Astra SA a subscris 112.399.460 actiuni.

Generali Asigurari a subscris un volum total de prime brute de 250 milioane lei (76,4 milioane euro) in primele opt luni din 2007, cu 34% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand inregistrase prime de 186 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri