Coface Romania a asigurat afaceri in valoare de 500 milioane de euro pana la 31 august, in urcare cu 66,7% fata de sfarsitul lunii iulie, ca urmare a cresterii numarului de clienti, a declarat presedintele companiei, Cristian Ionescu.

La sfarsitul lunii iulie, expunerea Coface Romania fata de afacerile romanesti era de 300 milioane de euro.

"Coface Romania a incheiat 12 contracte de asigurari de credit pe piata locala, intre 15 aprilie si 31 august, in valoare de 1,25 milioane lei, iar valoarea primelor minime subscrise a fost de 400.000 euro in aceeasi perioada", a precizat Ionescu.

Din cele 12 contracte semnate in perioada amintita, zece sunt companii mari, iar doua fac parte din segmentul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM). Presedintele Coface a estimat, insa, ca in perioada urmatoare va creste foarte mult numarul contractelor cu IMM-uri.

Compania a incheiat peste 1.000 de limite de credit, care insumeaza o expunere la risc de peste 70 milioane euro.

"Pana la sfarsitul anului, tintim prime minime subscrise in valoare de 1 milion euro si estimam ca vom ajunge la 24 de contracte, iar pana in 2008 vrem sa ajungem la 2,5 milioane euro de prime minime subscrise, ceea ce ne-ar conferi calitatea de lider de piata", a declarat Ionescu.

Presedintele Coface Romania a mentionat ca, din cauza rezervelor de prima, compania nu are deocamdata un profit operational, dar estimeaza ca la sfarsitul anului va avea un profit operational de 200.000 euro.

Ionescu a precizat ca, in cel mult doi-trei ani, Coface va deschide si o companie de factoring.
Coface Romania are in desfasurare negocieri cu companii din domeniul distributiei de bunuri de larg consum (28%), productie (26%), distributie de materiale de constructii (20%), industrie alimentara (8%) si distributie produse IT (8%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri