Gras Savoye Romania a afisat o cifra de afaceri de aproape 1 milion euro in primele opt luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut cand afacerile sale insumau 750.000 euro, a declarat Daniela Stoica, director in cadrul companiei de intermediere a asigurarilor
Volumul primelor intermediate de Gras Savoye Romania pana la 31 august este de aproximativ 12 milioane euro, fata de 10 milioane euro inregistrate pe intreg anul 2006.

"Cifra de afaceri a companiei Gras Savoye Romania a avut o crestere constanta in ultimii ani de aproximativ 25-30% pe an si speram sa mentinem aceasta tendinta, pentru a atinge 1,4 milioane euro la sfarsitul anului 2007. Cresterea companiei este determinata in special de consolidarea pozitiei pe segmentul asigurarilor de riscuri industriale", a declarat pentru NewsIn Daniela Stoica, property and casualty manager la Gras Savoye Romania.

Compania a dezvoltat, in primele opt luni din acest an, produse de asigurare in parteneriat cu banci si institutii bancare, in special produse de asigurare legate de cardurile bancare, care permit institutiilor bancare sa-si imbunatateasca oferta de servicii si sa-si diversifice strategia de marketing.

Gras Savoye Romania intentioneaza sa completeze oferta de asigurari prin acoperirea riscurilor financiare si dezvoltarea programelor de avantaje extra salariale ca mijloc de protectie si in acelasi timp de fidelizare a angajatilor.

"Domeniile pe care ne vom axa in continuare sunt pachetele de asigurari si servicii oferite de companii salariatilor, asigurarile de credit si servicii de risc management", a mai spus Stoica.

Gras Savoye pune accent in afacerile din Romania pe serviciile pentru angajati, pe pensiile private si pe asigurarile de sanatate, care au un potential de dezvoltare foarte ridicat, insa se orienteaza si pe domenii precum asigurarile de raspundere civila si asigurarile agricole, care pot cunoaste o dezvoltare importanta in functie de legislatie si de fondurile care vor fi atrase in acest domeniu, potrivit reprezentantilor societatii.

"Gras Savoye Romania este interesata sa se dezvolte prin preluarea uneia sau mai multor companii locale de brokeraj asa cum s-a intamplat in Polonia, Grecia si Franta si de asemenea, studiaza posibilitatea deschiderii de birouri noi in mai multe orase din tara", a mai spus Stoica.

Gras Savoye Romania are in prezent 18 angajati, insa numarul acestora va creste in urmatoarele luni in functie de cresterea si diversificarea activitatii companiei.

Gras Savoye este al optulea broker de asigurari pe piata de profil din Romania, cu un volum al primelor intermediate de 41 milioane lei in 2006.

Brokerii de asigurari au inregistrat, in 2006, o cifra totala de afaceri de 285 milioane euro, ceea ce reprezinta 20% din primele subscrise de societatile de asigurari anul trecut.

Brokerii de asigurari au obtinut, in 2006, venituri de 72 milioane euro. In 2005, cifra de afaceri inregistrata de acestia a fost de 855,39 milioane lei (232,62 milioane euro), ceea ce a reprezentat aproape o cincime din primele subscrise de societatile de asigurari in 2005.

Gradul de penetrare a asigurarilor a atins in Romania nivelul de 1,65% din produsul intern brut (PIB) in 2006, fata de 1,54% in 2005, potrivit estimarilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Valoarea totala a primelor brute subscrise pe piata romaneasca a asigurarilor a fost in 2006 de 1,6 miliarde euro, in crestere cu 34% fata de 2005. Pe segmentul asigurarilor generale s-au subscris in 2006 prime brute de 1,3 miliarde euro, cu 40% mai mult decat in 2005, in timp ce la asigurarile de viata s-au inregistrat afaceri de 300 milioane euro, in crestere cu 13% fata de anul precedent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri