"BT Aegon Fond de Pensii vrea sa ajunga intre primii cinci jucatori de pe piata de pe piata pensiilor obligatorii din Romania, dupa atragerea a 500.000 de participanti", a precizat Sarb, citat de NewsIn.

Ea a adaugat ca BT Aegon Fond de Pensii are un capital social de 7 milioane euro, urmand ca la farsitul lunii septembrie acesta sa fie majorat semnificativ. In prezent compania are o forta de vanzari de peste 10.000 de agenti, compusa din 5.300 agenti de marketing din reteaua proprie si brokeri, cu care compania a incheiat parteneriate.

BT Aegon Fond de Pensii va investi 70% din activele fondului de pensii obligatorii (pilonul II) pe care il administreaza in titluri de stat si obligatiuni si 30% in valori mobiliare care se tranzactioneaza pe pietele reglementate din Romania si din Uniunea Europeana, a anuntat luni institutia.

Arbitrul pensiilor private a autorizat pe 3 august societatea BT Aegon Fond de Pensii SA si prospectul schemei sale de pensii Vital.

Citeste si:

Vital este un fond de pensii obligatoriu (pilonul II), cu un profil de risc mediu, care presupune alocarea a 70% din active in titluri de stat, obligatiuni de stat, obligatiuni emise de organisme straine neguvernamentale - Banca Mondiala, Banca Europeana pentru Recontructie si Dezvoltare (BERD) si Banca europeana de Investitii (BEI).

Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, si Banca Transilvania, a cincea banca romaneasca dupa active, au anuntat pe 19 ianuarie semnarea unui acord pentru infiintarea unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata, iar fiecare dintre cei doi asociati detine cate 50% din actiuni. Parteneriatul Banca Transilvania – Aegon a fost primul "joint-venture" anuntat oficial pe piata pensiilor private in acest an.