Primele pliante informative vor porni joi catre cei aproximativ patru milioane de potentiali participanti la fonduri de pensii obligatorii (pilon II) si vor cuprinde informatii comparative despre cele 17 fonduri de pensii autorizate, a declarat presedintele comisiei pensiilor private, Mircea Oancea.
"Campania de informare a populatiei privind pensiile private obligatorii va incepe cel tarziu joi, cand primele pliante informative vor merge catre cei aproximativ patru milioane de participanti", a precizat Oancea.

El a adaugat ca nivelul de pregatire al agentilor de marketing este foarte redus si, prin urmare, exista riscul ca acestia sa transmita informatii eronate catre participanti. Presedintele comisiei pensiilor private a recomandat companiilor autorizate pe pilonul II sa acorde o importanta mai mare procesului de pregatire a agentilor de marketing. "Sunt agenti de marketing care pot aduce mai degraba prejudicii companiilor pe care le reprezinta decat avantaje", a mentionat Oancea.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput luni, 17 septembrie, si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit arbitrului pensiilor private.

Conform legii, fiecare potential client al sistemului (obligatoriu pentru salariatii sub 35 de ani si optional pentru cei intre 35 si 45 de ani) trebuie sa semneze un singur contract de aderare la un singur fond, in care isi va economisi contributiile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri