Grupul franco-belgian Dexia a anuntat ca se numara printre institutiile financiare interesate de privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), informeaza presa internationala. „Suntem una dintre bancile interesate de CEC“, a afirmat purtatorul de cuvant al Dexia, Ulrike Pommeem. La inceputul lunii mai, ziarul belgian De Tijd a relatat ca banca franco-belgiana intentioneaza sa se extinda in Europa de Est, in special in Romania, Bulgaria si Turcia. Axel Miller, directorul operatiunilor din Belgia ale bancii, a declarat pentru ziarul citat ca Dexia este interesata de preluarea unor unitati in vederea dezvoltarii retelei sale. Dexia a fost formata in luna octombrie a anului 1996, prin fuziunea dintre Cr?dit Communal de Belgique si Cr?dit Local de France.

In afara bancii franco-belgiene, pentru CEC - a patra institutie ca marime din sistemul bancar romanesc - si-au mai manifestat interesul Erste Bank - Austria, OTP Bank - Ungaria, HVB - Germania, Raiffeisen Bank, Groupe Societe Generale, BNP Paribas, precum si EFG Eurobank Ergasias - actionarul majoritar la Banc Post si Rabo Bank - Olanda.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dragos Neacsu, a declarat recent ca anuntul de privatizare a CEC va fi facut inainte de finele lui octombrie, dupa finalizarea listei scurte a ofertantilor pentru cealalta banca ramasa in proprietatea statului - Banca Comerciala Romana (BCR). Valoarea contabila a Casei de Economii si Consemnatiuni se plaseaza intre 200 de milioane de euro si 250 de milioane de euro, potrivit presedintelui bancii, Eugen Radulescu.