Euro era cotat la inchiderea pietei valutare de joi la 3,3700-3,3750 lei, cu un ban mai putin decat miercuri seara, ca urmare a ordinelor de vanzare de valuta din a doua parte a zilei venite de la clientii locali, sustin dealerii.
"Leul s-a apreciat spre finalul zilei, pe fondul vanzarilor de valuta de natura comerciala, venite in special de la clientii locali. Volumele tranzactionate nu au fost insa semnificative, mai ales ca jucatorii mari stau in expectativa sa vada ce se va intampla pe 3 octombrie cu motiunea de cenzura", a spus dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

Noaghea a estimat ca vineri, va fi o zi mai agitata, dat fiind ca este ultima zi lucratoare din luna, cand se fac diverse plati.

"Nu exista un impact evident al masurilor de politica monetara luate ieri de BNR, dar ma astept ca partea politica sa dea tonul miscarii mai departe", a mai spus Noaghea.

Cursul afisat joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,3803 lei/euro, descrie o apreciere a monedei nationale cu mai putin de un ban (0,06%) fata de euro, de la 3,3822 lei/euro, cat era miercuri.

Dupa deschiderea sedintei valutare la 3,3765-3,3795 lei/euro, moneda nationala s-a apreciat pana la 3,3745 lei/euro, dupa care a revenit la 3,3783 lei/euro. Dupa ora 14:00, leul a inceput sa se aprecieze fata de euro, pana ce cotatia a scazut la 3,3660-3,3710 lei/euro. La finalul sedintei valutare, euro era cotat la 3,3700-3,3750 lei.

Pe pietele internationale, dolarul s-a depreciat de la 1,4125 la 1,4176 dolari/euro, iar in jurul orei 17, ora Romaniei, cotatia era de 1,4170 dolari/euro.

Cursul afisat joi de BNR arata o apreciere a monedei nationale cu aproape un ban (0,22%) fata de dolar, de la 2,3948 lei/dolar, cat era miercuri, la 2,3894 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de joi un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 7,07% pe an, fata de 7,04% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a crescut la 7,99% pe an, de la 7,95% pe an cat era miercuri.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei se mentin la un nivel ridicat, de 7-8% pe an, ca urmare a nevoii de lichiditate din piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri