Isarescu a mai afirmat ca BNR va avea pana in 2014 o dobanda de politica monetara situata in partea superioara a pragului practicat de bancile centrale din Europa.

Oficialii europeni au indicat ca Romania ar putea sa adopte moneda unica mai devreme de 2014, data planificata de autoritatile romane, a spus Isarescu, care a explicat ca este posibila devasarea acestei date doar in conditiile in care "lucrurile merg bine".

Cu toate acestea, guvernatorul BNR a subliniat ca in anumite situatii, de exemplu in cazul celor care calatoresc in strainatate, economisirea ar putea fi facuta si in valuta.

Citeste si:

"Sper ca Romania va reveni cat de curand in Europa mai sus decat se situa in perioada interbelica", a mai declarat Isarescu.

El a mai spus ca BNR isi mentine tinta de inflatie pentru anul in curs intre 3-5% si a adaugat ca tinteste o inflatie sub 5% pentru 2008.

Tinta de inflatie anuntata de BNR pentru acest an este de 4% plus sau minus 1%, iar pentru anul viitor tinta este de 3,8%, incadrata de asemenea intr-un interval "acceptat" de plus sau minus 1%.