Interamerican Pensii si-a majorat capitalul de peste trei ori la 19 mil. euro

Actionarii Interamerican Pensii au hotarat, in luna august, majorarea capitalului cu 221%, de la 5,8 milioane euro pana la 18,966 milioane euro (62,967 milioane lei) pentru acoperirea cheltuielilor de marketing si pentru plata comisioanelor catre agenti

Actionarii au aprobat in luna august la adunarea generala extraordinara majorarea capitalului social al Interamerican Societate de Administrare a Unui Fond de Pensii Privat SA cu 221% prin emiterea de noi actiuni, cu suma de 13,166 milioane euro (43,711 milioane lei) adusa prin aport in numerar de actionarul Eureko BV.

"Aceasta investitie se va reflecta in primul rand in consolidarea relatiei cu partenerii interni si externi de distributie", a spus directorul executiv al Interamerican Romania, Frans van der Ent.

Interamerican Pensii tinteste o cota de 10-15% din piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), in conditiile in care gradul de risc al fondului este mediu.

Interamerican Pensii, parte a grupului Interamerican Romania, a atras 12.000 agenti de marketing care urmeaza sa incheie contracte pentru pensii private obligatorii.

Grupul Eureko, din care face parte Interamerican Romania, se afla intre primele trei companii pe piata pensiilor private din Polonia. La nivelul primelor brute subscrise, grupul a cunoscut, in anul 2006, o crestere de 117%, de la 6,577 miliarde euro, in 2005, la peste 14 miliarde euro, in 2006.

Interamerican Romania a incheiat anul 2006 cu un volum de prime brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale si de viata de 53,162 milioane lei, in urcare cu 14% fata de perioada similara a anului precedent. Compania a intrat pe piata romaneasca in 1995, ca subsidiara a companiei elene Interamerican, preluata, in 2001, de grupul financiar olandez Eureko Group BV.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Topul băncilor din România: cum arată clasamentul condus de clujenii de la BT
Setari Cookie-uri