Costul total al liniei de creditare este de 60 milioane euro, potrivit anuntului publicat pe pagina de internet a BEI.

Linia de creditare, care ar trebui sa contribuie la dezvoltarea finantarii la termen pe piata romaneasca, combina caracteristicile unui imprumut cu cele ale unei scheme de finantare. "Linia de creditare va furniza fonduri pe termen lung pentru proiecte eligibile inaintate de IMM-uri si sectorul public, inclusiv proiecte ale municipalitatilor si de leasing", se mentioneaza in anuntul BEI.

Firmele sau entitatile care solicita un imprumut acordat in cadrul liniei de finantare a BEI va trebui sa se asigure ca proiectele propuse respecta directivele europene in vigoare, iar organismele publice trebuie sa respecte in plus normele europene in privinta contractelor publice.
Proiectul liniei de creditare catre BRD-Groupe Societe Generale a fost inregistrat la BEI pe 14 mai 2007.

Citeste si:

Un proiect de finantare similar cu cel aprobat pentru BRD se afla in curs de avizare la BEI, pentru o linie de finantare de 10 milioane euro catre Banca Comerciala Carpatica. Dosarul pentru acest ultim proiect de finantare a fost inregistrat la BEI pe 27 august 2007.

BEI a acordat in Romania finantari in special pentru proiecte de infrastructura, printre care linia a cincea a metroului bucurestean, aeroportul din Sibiu si dezvoltarea urbana strategica a Bucurestiului. La inceputul acestui an, BEI a semnat cu compania Tengelmann Retail Romania un acord de imprumut in valoare de 80 milioane euro pentru contructia unei retele de 70 de magazine cu preturi reduse (hard discount) sub sigla Plus, costul total al proiectului fiind estimat la 200 milioane euro.