Banca Europeana pentru Investitii (BEI) a aprobat, pe 21 septembrie, acordarea unei linii de creditare de pana la 30 milioane euro bancii BRD-Groupe Societe Generale, pentru finantarea proiectelor de valoare mica si medie din energie, mediu si infrastructura, a anuntat institutia.
Costul total al liniei de creditare este de 60 milioane euro, potrivit anuntului publicat pe pagina de internet a BEI.

Linia de creditare, care ar trebui sa contribuie la dezvoltarea finantarii la termen pe piata romaneasca, combina caracteristicile unui imprumut cu cele ale unei scheme de finantare. "Linia de creditare va furniza fonduri pe termen lung pentru proiecte eligibile inaintate de IMM-uri si sectorul public, inclusiv proiecte ale municipalitatilor si de leasing", se mentioneaza in anuntul BEI.

Firmele sau entitatile care solicita un imprumut acordat in cadrul liniei de finantare a BEI va trebui sa se asigure ca proiectele propuse respecta directivele europene in vigoare, iar organismele publice trebuie sa respecte in plus normele europene in privinta contractelor publice.
Proiectul liniei de creditare catre BRD-Groupe Societe Generale a fost inregistrat la BEI pe 14 mai 2007.

Un proiect de finantare similar cu cel aprobat pentru BRD se afla in curs de avizare la BEI, pentru o linie de finantare de 10 milioane euro catre Banca Comerciala Carpatica. Dosarul pentru acest ultim proiect de finantare a fost inregistrat la BEI pe 27 august 2007.

BEI a acordat in Romania finantari in special pentru proiecte de infrastructura, printre care linia a cincea a metroului bucurestean, aeroportul din Sibiu si dezvoltarea urbana strategica a Bucurestiului. La inceputul acestui an, BEI a semnat cu compania Tengelmann Retail Romania un acord de imprumut in valoare de 80 milioane euro pentru contructia unei retele de 70 de magazine cu preturi reduse (hard discount) sub sigla Plus, costul total al proiectului fiind estimat la 200 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri