Banca Transilvania, actionarul majoritar al BT Asigurari, va cumpara de la Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana (SIF1) un pachet de 10% din capitalul BT Asigurari, pentru care va plati 5,65 milioane euro.

Pachetul detinut de SIF Banat-Crisana reprezinta 6.750.000 actiuni, iar tranzactia se va face in lei la cursul Bancii Nationale din ziua respectiva, au declarat reprezentantii bancii.

De asemenea, banca va achizitiona si pachetele mai mici de actiuni detinute de persoanele fizice, care reprezinta 0,0832% din capital. In urma acestor transferuri, Banca Transilvania va detine 89,9721% din capitalul BT Asigurari.

In semestrul intai al anului 2007 s-a finalizat si prima etapa de majorare a capitalului social al BT Asigurari, prin aportul actionarilor cu suma de 15 milioane lei, in crestere de la 36,5 milioane lei la 51,5 milioane lei. La momentul incheierii acestui proces, compania va detine un capital social total de 67,5 milioane lei.

BT Asigurari Transilvania a fost infiintata in anul 1994, fiind una dintre companiile grupului financiar Banca Transilvania, care activeaza in domeniile bancar, pensii private, investitii, leasing si valori imobiliare. In anul 2006, compania ajunsese la o cota de piata de 3,67%, de la 2,35% in anul precedent.

In cadrul BT Asigurari, Banca Transilvania este actionarul majoritar, cu un procent de 79,88%, in timp ce SIF Banat Crisana controleaza 10%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Elevator Lab : Raiffeisen Bank deschide înscrierile pentru FinTech-uri
Setari Cookie-uri