Eximbank sustine afacerile comerciale cu Cehia

Banca de Export – Import a Romaniei, Eximbank, a semnat un acord cu Export Guarantee and Insurance Corporation (EGAP), pentru a oferi informatii privind schimburile comerciale cu firmele cehe, si a anuntat ca va garantara si asigura afaceri romanesti in Cehia.

In baza acestui acord, companiile pot solicita Eximbank informatii comerciale despre partenerii de afaceri cehi (actuali sau potentiali). De asemenea, Banca de Export - Import a Romaniei ofera firmelor cu activitate de comert exterior interesate garantii si asigurari pentru a-si extinde afacerile pe piata ceha.

In plus, presedinta executiva a Eximbank, Carmen Radu considera ca "impreuna cu EGAP putem identifica oportunitati de afaceri pentru companiile din ambele tari".

Cele doua institutii isi vor furniza reciproc produse si servicii de asigurare si garantare respectand legislatia si reglemetarile Uniunii Europene.

Eximbank a incheiat 52 de acorduri de cooperare internationala, si intentioneaza sa extinda reteaua de institutii partenere pentru a facilita accesul exportatorilor romani pe diferite piete, a adaugat Radu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
De unde vor pensionarii să fie luați bani pentru majorarea cu 40%
Setari Cookie-uri