Valoarea bunurilor finantate de Volksbank Leasing Romania in primele noua luni a ajuns la 155 milioane euro, in crestere cu circa 15% fata de aceeasi perioada din 2006, ca urmare a avansului numarului de contracte, a declarat, citat de NewsIn directorul de marketing al firmei, Octav Dumitrescu.

"In perioada ianuarie-septembrie 2007, Volksbank Leasing Romania (VB Leasing Ro) a incheiat 8.800 de contracte noi, in crestere cu aproximativ 15% fata de acelasi interval din 2006", a precizat Dumitrescu. El a adaugat ca in portofoliul companiei exista un numar de aproximativ 38.000 de contracte, dintre care 88% sunt de finantare de autoturisme si autoutilitare, 9% reprezinta finantarea camioanelor si utilajelor de constructii, iar echipamentele au o pondere de 3%.

"VB Leasing Romania a obtinut aceste rezultate in conditiile in care vanzarile in leasing din totalul vanzarilor de autovehicule au scazut fata de anul trecut cu circa 25%, intrucat cei mai multi au preferat sa achite cash sau prin credit", a adaugat Dumitrescu.

Structura portofoliului companiei a ramas aceeasi, astfel incat o pondere de 60% din vanzarile VB Leasing Ro au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme si autoutilitare, 30% au fost destinate achizitiilor de camioane, remorci si utilaje de constructii, iar restul de 10% au fost utilizate pentru diverse echipamente.

Octav Dumitrescu a mai spus ca sectorul de autoturisme si autoutilitare este cel mai dezvoltat dintre cele trei ale companiei, deoarece leasingul de autoturisme ramane cel mai important segment de activitate al VB Leasing. Sectorul de camioane si utilaje de constructii este al doilea ca importanta, in timp ce sectorul echipamentelor finanteaza achizitii de echipamente pentru procesarea metalului, tipografii, industria prelucrarii lemnului, a plasticului, agricultura si sanatatea.

Taxele platite de VB Leasing Ro catre diferitele componente ale bugetului de stat au insumat anul trecut peste 6 milioane de euro. In acelasi an, compania si-a extins reteaua teritoriala, care a ajuns la finalul anului trecut la 13 unitati in marile orase ale tarii.

Compania VB Leasing Romania este detinuta de VB Leasing International, membru al grupului financiar austriac Österrechische Volkbanken AG, care detine 80% din capitalul social, si de Volksbank Romania SA, cu 20% din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si