Manfred Wimmer, fost vicepresedinte al consiliului de supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR), a devenit oficial vicepresedinte al comitetului executiv al bancii, coordonator al procesului de integrare al BCR in cadrul grupului Erste
Wimmer a devenit membru in comitetul exectutiv al bancii in luna aprilie 2007, coordonator al procesului de integrare al BCR in cadrul grupului Erste. Manfred Wimmer, "strategul sef" al grupului Erste, a facut parte din echipa care s-a ocupat de achizitia BCR de catre Erste Bank, precum si de procesul de preluare a bancii Ceska Sporitelna, subsidiara din Cehia a Erste Bank.

Wimmer, in varsta de 51 de ani, a ocupat inainte de sosirea in cadrul BCR functia de director al departamentului pentru initiativele de dezvoltare la nivelul grupului Erste.

In luna iulie, fostul detinator al celei de-a doua functii executive ca importanta in cadrul grupului, Dan Bunea, a anuntat ca demisioneaza si a parasit BCR din 1 august.

Comitetul executiv al BCR ii are, in prezent, in componenta pe presedintele executiv, Nicolae Danila, vicepresedintele executiv, Manfred Wimmer, vicepresedintele executiv pentru sectorul corporatist, Jean Andronie, vicepresedintele executiv pentru departamentul de operatiuni, Oana Petrescu, vicepresedintele executiv pentru segmentul de retail si servicii bancare personalizate, Martin Skopek, si pe vicepresedintele executiv pentru departamentul financiar si de gestionare a riscurilor, Helmuth Hintringer.

BCR gestioneaza active de peste 16 miliarde euro si are, in prezent, o retea de 526 sucursale si agentii in Romania.

Erste Bank are peste 50.000 de angajati, care deservesc peste 16 milioane de clienti. Activele grupului Erste se ridicau, la jumatatea acestui an, la 198 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri