Banca Nationala a Romaniei (BNR) a validat, in data de 5 octombrie, normele interne de creditare ale Egnatia Bank Romania, care permit un grad maxim de indatorare de 60% din veniturile clientilor persoane fizice
Banca, membra a Marfin Financial Group din Grecia, a marit si durata pentru creditul imobiliar si cel de nevoi personale (cu ipoteca) de la 30 la 35 de ani. Pentru creditele imobiliar si auto, valoarea finantata poate ajunge pana la 100% din pretul de achizitie al bunului.

"Daca pana in prezent o persoana cu un venit lunar net de 1.000 euro putea accesa un credit de maximum 53.000 euro, potrivit noilor conditii, aceeasi persoana poate accesa un credit de 93.000 euro, deci cu 75% mai multi bani", se arata in comunicatul Egnatia Bank.

Gradul de indatorare se determina ca pondere a angajamentelor totale de plata la credite in "veniturile eligibile", care reprezinta veniturile calculate dupa ce banca scade din veniturile nete ale clientilor un "cos minim de subzistenta", ajustate in functie de numarul membrilor de familie. La stabilirea gradului de indatorare, banca mai tine cont de categoria solicitantului, precum si zona geografica de resedinta, se precizeaza in comunicatul bancii.

Egnatia Bank este a unsprezecea banca de pe piata romaneasca care are normele "stampilate" de banca centrala, dupa Alpha Bank Romania (pe 8 mai), BRD - Groupe Societe Generale (pe 25 mai), Volksbank Romania (pe 5 iunie), Banca Comerciala Romane (BCR) (pe 12 iunie), ATEbank Romania (pe 10 iulie), Banca Transilvania (pe 24 iulie), Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) (pe 7 august), Bank Leumi Romania (pe 14 august), Credit Europe Bank (pe 28 august) si Romanian International Bank (pe 31 august).

Dintre normele validate de BNR pana in prezent, doar cele ale BRD, Bancii Transilvania, Bank Leumi Romania si Romanian International Bank prevad un grad de indatorare maxim de 70%, celelate banci stabilind un nivel de cel mult 65% sau 60%, in cazul ATEbank Romania si Egnatia Bank Romania.

Egnatia Bank Romania si-a propus sa ajunga la 20 de sucursale in acest an si la aproximativ 40 de sucursale in 2008. In prezent, banca are 14 sucursale in capitala si in tara si va continua procesul de extindere la nivel national conform strategiei de dezvoltare pentru 2007, in zone unde exista un potential real pe care oferta bancii sa il deserveasca.

Egnatia Bank Romania a obtinut un profit net de 3,4 milioane euro in primele sase luni ale acestui an, de peste doua ori mai mare decat in acelasi interval din 2006, pe fondul cresterii activelor de peste doua ori in intervalul iunie 2006 - iunie 2007.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri