Leul s-a apreciat ieri cu mai mult de un ban (0,47%) fata de moneda europeana pana la 3,3479 lei/euro, pe fondul tendintei regionale de intarire a monedelor din tarile emergente in fata euro, sustinuta de slabirea monedei unice europene in fata yenului si dolarului, sustin dealerii.
"Leul a deschis sus sedinta de azi sub efectul euforiei de vineri, cand a fost o apreciere, a urcat si bursa. Dupa acest moment, cursul a revenit la 3,35 lei/euro", a spus dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Tucneanu, citat de NewsIn.

In deschiderea sedintei valutare de luni, euro era cotat la 3,3470-3,3500 lei, insa leul s-a intarit in primele ore pana la o cotatie maxima de 3,3400-3,3430 lei/euro, pentru ca apoi euro sa revina usor spre 3,35 lei, unde se situa in jurul orei 14:30.

Monedele tarilor considerate emergente din regiune au avut luni o tendinta de apreciere, in special forintul, care a castigat circa 0,5% in fata euro pana la 249,5 unitati/euro. "Cred ca aprecierea monedelor emergente a fost in special influentata de ce se intampla pe pietele externe, cu intarirea yenului si a dolarului fata de euro", a mentionat Tucneanu.

Cursul afisat luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,3479 lei/euro, descrie o apreciere a monedei nationale, cu peste un ban (0,47%) fata de euro, de la 3,3637 lei/euro, cat era vineri.

Pe pietele internationale, dolarul s-a mentinut, in prima parte a zilei de luni, la cotatii sub 1,41 dolari/euro, iar in jurul orei 14:40, ora Romaniei, cotatia era de 1,4090 dolari/euro.

Cursul afisat luni de BNR arata o apreciere a monedei nationale cu mai putin de un ban (0,22%) fata de dolar, de la 2,3837 lei/dolar, cat era vineri, la 2,3765 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de luni un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 6,93% pe an, fata de 7,12% pe an cat era la finalul saptamanii trecute, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a coborat la 7,77% pe an, de la 8,00% pe an cat era vineri.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei au coborat usor la 6,5-7,5% pe an, dupa ce banca centrala a anuntat ca anuleaza licitatia pentru depozite la doua saptamani la care plateste o dobanda fixa de 7% pe an.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri