Ritmul mediu de crestere a portofoliului de credite de retail in primele sapte luni din acest an a fost de 4,62%, mentinandu-se sub nivelul celui inregistrat in perioada similara din 2006, care a fost de 6%, a declarat la Congresul International Imobiliar Bucuresti, directorul executiv al directiei retail din cadrul Bancii Comerciale Romane (BCR).

"Anul acesta soldul total al creditelor de retail acordate persoanelor fizice respecta trendul creditelor totale inregistrand un trend ascendent, insa cresterea inregistrata este mai lenta decat cea inregistrata in anul precedent. Creditul retail s-a dinamizat in luna iulie 2007 fata de perioada precedenta (7,22% crestere lunara fata de media de 3,79% din primele sase luni ale anului 2007), crestere atribuita evolutiei compenentei in valuta", a explicat directorul executiv al directiei retail din cadrul Bancii Comerciale Romane, Dorin Cojocaru, potrivit NewsIn.

Acesta a adaugat ca ritmul mediu de crestere a portofoliului de credite pe primele sapte luni din acest an este de 3,14% si se mentine sub nivelul celui inregistrat in perioada similara din 2006 cand a fost de 3,94%.

De asemenea, reprezentantul BCR sustine ca anul acesta s-a accentuat tendinta de accelerare a creditarii in valuta comparativ cu anul trecut si ca se va mentine datorita evolutiei monedelor precum si al nivelului diferit al costurilor de creditare.

In schimb, tendinta de accelerare a creditarii retail in valuta in anul 2007 s-a accentuat cu mult fata de anul trecut. "In 2006 media pe primele sapte luni a ponderii creditelor in valuta era de 40,68% in aceasi perioada a anului 2007 aceasta a ajuns la 42,68%”, a mai spus directorul executiv al directiei retail din cadrul BCR.

Referitor la creditul imobiliar, Cojocaru a anuntat ca acesta a avut o pondere de aproximativ 19% in total credite retail persoane fizice fata de o pondere de circa 21% in luna decembrie 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TBI Bank: Creditarea online a explodat după startul pandemiei
Setari Cookie-uri