Fuziunea dintre UniCredit Leasing si HVB Leasing a dat nastere celui mai mare jucator de pe piata locala de leasing: UniCredit Leasing Corporation, companie care conduce topul celor mai mari jucatori si dupa noua luni din acest an
Liderul pietei a finantat in primele noua luni ale anului bunuri in valoare de 350 milioane euro si a incheiat peste 30.000 de contracte de leasing, in crestere cu 31% fata de perioada similara a anului trecut.

Compania vrea sa finanteze bunuri in valoare de 520 milioane euro pana la sfarsitul anului, ceea ce ar insemna in jur de 40.000 de contracte, iar anul viitor tintim o valoare a bunurilor finantate de 800 milioane euro.

Finantarile de autoturisme detineau, la sfarsitul lunii septembrie, o pondere de 60% din portofoliul companiei, leasingul de echipamentele si camioanele 30%, iar leasingul imobiliar si comercial 10%.

Al doilea jucator din piata de profil, BCR Leasing, a acordat in primele noua luni ale acestui an finantari in valoare de 280 milioane euro, in crestere cu 25% fata de perioada similara din 2006 , segmentul auto avand cea mai mare pondere in suma contractata.

Compania se asteapta la finantari totale de 400 milioane euro pana la sfarsitul acestui an.
In structura portofoliului BCR Leasing, leasingul auto are o pondere de 70%, 20% reprezinta echipamente si utilaje, iar restul de 10% imobiliare, inclusiv leasing pentru constructii de imobile si spatii comerciale.

La sfarsitul lunii septembrie Porsche Leasing, al treilea jucator din piata, a incheiat 15.500 de contracte, in valoare totala de 170 milioane euro, din care 70% erau pentru companii, iar restul de 30% pentru populatie.

Compania vrea sa finanteze bunuri in valoare de 250 milioane euro pana la sfarsitul lui 2007, ceea ce ar insemna peste 20.000 de contracte.

Raiffeisen Leasing, unul din jucatorii din top 10, nu a anuntat rezultatele la noua luni insa tinteste sa finanteze pana la finalul anului proiecte publice de 20 - 30 milioane euro, valoare care o va urca pe pozitia a treia in clasamentul societatilor de leasing romanesti, dupa UniCredit si BCR.

Motoractive Leasing IFN, parte a grupului GE Money Romania, estimeaza ca va finanta bunuri in valoare de 200 milioane euro pana la sfarsitul lui 2007, in crestere cu peste 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Motoractive Leasing IFN a finantat achizitionarea de bunuri in valoare de 80 de milioane de euro in primele sase luni din 2007, cu 30% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Valoarea bunurilor finantate de Volksbank Leasing Romania in primele noua luni a ajuns la 155 milioane euro, in crestere cu circa 15% fata de aceeasi perioada din 2006, ca urmare a avansului numarului de contracte.

Compania VB Leasing Romania este detinuta de VB Leasing International, membru al grupului financiar austriac Österrechische Volkbanken AG, care detine 80% din capitalul social, si de Volksbank Romania SA, cu 20% din actiuni.

Compania Romstal Leasing IFN SA, controlata de belgienii de KBC, a finantat in primele noua luni ale anului 3.882 contracte in valoare de 133 milioane euro, cu 33,6% peste rezultatele inregistrate in perioada similara din 2006.

In portofoliul companiei, autoturismele detin o pondere de 40,9%, vehiculele comerciale usoare si grele 42,5%, motocicletele 1,7%, echipamentele 9% si imobilele 5,9%. In primul trimestru al acestui an, cea mai importanta crestere a fost inregistrata de finantarea achizitiilor de vehicule comerciale, urmate de echipamentele contractate in leasing, care si-au dublat valoarea fata de 2006.

BT Leasing, companie membra a grupului financiar Banca Transilvania, a afisat o valoare a bunurilor finantate de 51,48 milioane euro in primele noua luni din 2007, in crestere cu 64,4% fata de acelasi interval din 2006. In primele noua luni din 2006, BT Leasing a inregistrat o valoare a bunurilor finantate de 31,31 milioane euro.

Pentru sfarsitul anului, compania estimeaza o valoare a bunurilor finantate de 77 milioane euro, in urcare cu 81% fata anul 2006, cand valoarea a fost de 42,53 milioane euro.

OTP Leasing Romania, un jucator de talie mica, a finantat bunuri in valoare de 12 milione euro, in cele doua luni de cand si-a inceput activitatea, ceea ce inseama aproximativ 700 de contracte de leasing, din care 80% au fost pentru sectorul auto si 20% pentru echipamente.

Compania vrea sa semneze 3.500 de contracte de leasing pana la sfarsitul acestui an, in valoare totala de cel putin 40 milioane euro.

Societatile de leasing din Romania au finantat bunuri in valoare de 2,17 miliarde de euro in primul semestru, in urcare cu 46% fata de aceeasi perioada din 2006, au anuntat miercuri Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) si Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri