Concurenta a aprobat preluarea Firenze de catre Intesa Sanpaolo

Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica realizata de catre Intesa Sanpaolo prin dobandirea controlului indirect asupra Bancii C.R. Firenze Romania

Autoritatea de concurenta a analizat compatibilitatea tranzactiei notificate cu un mediu concurential normal si a constatat ca, desi operatiunea cade sub incidenta Legii concurentei, aceasta nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea concurentei pe piata relevanta definita.

Societatea achizitionata - Banca CR Firenze Romania este activa pe piata romaneasca a produselor si serviciilor bancare.

Grupul din care face parte societatea achizitoare Intesa Sanpaolo era deja prezent pe piata romaneasca a produselor si serviciilor bancare, prin Sanpaolo IMI Bank Romania, subsidiara din Romania a bancii Intesa Sanpaolo.

Sanpaolo IMI Bank Romania a afisat o crestere de 26,7% a profitului operational in primul semestru al anului fata de intervalul similar al anului trecut, pana la 3,3 milioane euro, pe fondul cresterii semnificative, de 37,8%, a veniturilor operationale, arata raportul bancii.

Veniturile operationale obtinute de Sanpaolo IMI Bank Romania au ajuns la 11,4 milioane euro in primele sase luni ale anului, insa castigurile bancii au fost limitate de cresterea puternica a costurilor operationale, de 43% in primul semestru al anului fata de acelasi interval din 2006, pana la 8,1 milioane euro.

Profitul brut al bancii italiene in Romania a fost de 3,1 milioane euro, in crestere cu 12% fata de prima jumatate a anului trecut, mai arata raportul financiar publicat de Intesa Sanpaolo.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri