Piata leasingului autohton va ajunge la 4,3 miliarde euro in 2007, inregistrand o crestere de 32% fata de 2006, cand au fost finantate bunuri in valoare de peste 3, 26 miliarde euro, a spus presedintele Asociatiei de Leasing si Servicii financiare nebancare (ALB), Kerem Sekizyarali.
"In prezent, sunt inregistrate la BNR 37 de unitati financiare de leasing in registrul special si 217 unitati de leasing inscrise in registrul general", a declarat seful serviciului pentru reglementarea activitatii financiare si institutii financiare nebancare din BNR, Angela Dimonu.

Conform estimarilor Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB), piata leasingului va ajunge la 4,3 miliarde euro la finele lui 2007, in crestere cu 32% fata de anul precedent, anunta NewsIn.

Reprezentantii ALB estimeaza ca firmele inscrise la asociatie vor finanta bunuri 3,2 miliarde de euro pana la sfarsitul anului, in crestere cu 40% fata de 2006. In primele sase luni, IFN-urile insrise la ALB au finantat bunuri in valoare de 1,53 miliarde euro.

In structura portofoliului finantarilor ALB, echipamentele au o pondere de 376 milioane euro, in primele sase luni, vehiculele - 1,03 miliarde euro iar sectorul imobiliar contabilizeaza 133 miliona euro.

Presedintele ALB, Kerem Sekizyarali, estimeaza ca, la sfarsitul anului, vehiculele vor avea o pondere de 1,44 miliarde euro, echipamentele - 526 milioane euro, iar sectorul imobiliar - 186 milioane euro.

Sekizyarali a declarat ca in primele sase luni ale anului, piata de leasing romaneasca a finantat bunuri de 2,17 miliarde euro, estimand ca va ajunge la sfarsitul anului sa finanteze bunuri de 4,3 miliarde euro, insemnand o crestere de 32% fata de 2006.

"In momentul de fata, finantarile in leasing, realizate de membrii ALB, detin peste 70% din totalul finantarilor in lesing din Romania. Aceasta inseamna o crestere cu aproape 120% fata de 2006", a declarat Sekizyarali.

In 2007, cea mai mare crestere a inregistrat-o sectorul imobiliar, care a urcat cu 207% fata de 2006.

Conform statisticilor APIA, s-au semnat peste 146.000 de contracte pentru sectorul IT in primele sase luni ale anului, pentru autovehicule utilitate (intre 3,5 si 18 tone) s-au semnat 7.894 contracte, iar pentru autovehicule mai mici de 3,5 tone au fost 15.918 contracte semnate.

Potrivit acelorasi rapoarte, leasingul pentru utilitarele de import a reprezentat 46% din totalul contractelor semnate in primele sase luni, in timp ce autovehiculele utilitare autohtone au reprezentat 54%.

In ceea ce priveste piata totala a lesingului, vehiculele domina ca procent, inregistrand o crestere de 70% fata de anul precedent, in timp ce finantarea in leasing a echipamentelor se estimeaza ca va creste cu 22% fata de 2006.

Cea mai mare crestere a avut-o segmentul leasingului imobiliar, care are o crestere de 7,2% in 2007 fata de anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri