Interamerican Fond de Pensii a strans, in cinci saptamani de la demararea sistemului pensiilor private obligatorii (pilonul II), peste 100.000 de participanti fata de 28.132 de aderenti cat adunase in primele doua saptamani.
Interamerican isi propune sa atinga o cota de 10-15% din piata fondurilor de pensii private obligatorii. Interamerican Fond de Pensii administreaza un fond de pensii cu profil de risc mediu si nu percepe taxa de administrare a activelor pentru 2008 - 2009.

In primele doua saptamani de la demararea pilonului II, Interamerican Fond de Pensii a raportat 28.132 de adeziuni, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), plasandu-se astfel pe locul patru in ierarhia de profil.

Pe primele trei locuri din piata s-au situat dupa primele doua saptamani ING Fond de Pensii, cu 247.420 de participanti (54% din piata), urmat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, cu 64.622 de participanti (14,1%), si de Generali Fond de Pensii SA, cu 31.003 de participanti (6,8%).

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput luni, 17 septembrie, si dureaza patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit arbitrului pensiilor private.

Potrivit legii, fiecare potential client al sistemului (obligatoriu pentru salariatii sub 35 de ani si optional pentru cei intre 35 si 45 de ani) trebuie sa semneze un singur contract de aderare la un singur fond, in care isi va economisi contributiile.

Interamerican Fond de Pensii are un capital social de 62,967 milioane de lei, peste 14.000 de agenti de marketing autorizati si 40 de angajati permanenti.

Grupul Eureko, din care face parte Interamerican Romania, se afla intre primele trei companii pe piata pensiilor private din Polonia. La nivelul primelor brute subscrise, grupul a cunoscut, in anul 2006, o crestere de 117%, de la 6,577 miliarde euro, in 2005, la peste 14 miliarde euro, in 2006.

Interamerican Romania a incheiat anul 2006 cu un volum de prime brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale si de viata de 53,162 milioane lei, in crestere cu 14% fata de perioada similara a anului precedent. Compania a intrat pe piata romaneasca in 1995, ca subsidiara a companiei elene Interamerican, preluata, in 2001, de grupul financiar olandez Eureko Group BV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri