Sedinta de ieri s-a caracterizat printr-o activitate de tranzactionare slaba. Investitorii nu s-au grabit sa vanda actiuni, preferand sa mai astepte ca preturile actiunilor sa ajunga la niveluri convenabile.

Din acest motiv, valoarea totala a transferurilor nu a fost nici macar de 100 miliarde, fiind de 85,1 miliarde de lei. BET si BET-C au scazut, in medie, cu 0,8%, in timp ce indicele pentru SIF-uri, BET-FI, a inchis pe usoara crestere, de 0,1%.

Cel mai tranzactionat emitent de la categoria I a fost, din nou, Banca Transilvania (TLV), fiind transferat un volum de 2,8 milioane de titluri, cu un rulaj de 85,1 miliarde de lei. Pretul actiunilor TLV au scazut insa cu 1,3%, ajungand la 7.550 lei/ actiune.

Dintre cele cinci societati de investitii, doar SIF 5 Oltenia si SIF 2 Moldova au inregistrat aprecieri de curs, de 1,5%, 12.800 lei/ actiune, respectiv, 0,9%, 10.700 lei/actiune.

Titlurile SIF 3 Transilvania si cele ale ale SIF 1 Banat-Crisana s-au mentinut la valoarea din sedinta precedenta, iar SIF 4 Muntenia a scazut cu 1,6%. Potrivit operatorilor Bursei, cele mai performante actiuni au fost cele ale Impact (IMP). Titlurile s-au apreciat cu 0,7%, 6.750 lei/ actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri