Leul s-a apreciat miercuri nesemnificativ (0,07%) fata de moneda europeana pana la 3,3711 lei/euro, ca urmare a tendintei generale de apreciere a majoritatii monedelor din regiune si a cresterii dobanzilor interbancare, sustin dealerii.
"Leul s-a depreciat usor in prima parte a zilei, probabil ca urmare a faptului ca unii investitori si-au inchis pozitiile speculative pe lei, dupa care moneda nationala s-a apreciat usor. E posibil ca aprecierea leului sa fie influentata de cresterea dobanzilor interbancare la depozitele pe termen scurt in lei", a spus Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania, pentru NewsIn.

Mihai mai spus ca piata se asteapta ca banca centrala sa majoreze dobanda de politica monetara la urmatoarea sa sedinta din 31 octombriea, ceea ce ar trebui sa stimuleze aprecierea leului, dar a precizat ca daca investitorii vor continua, totusi, sa isi marcheze profiturile, leul se va deprecia.

Leul s-a depreciat in primele ore de miercuri de la 3,3720-3,3750 lei/euro la 3,3760-3,3800 lei/euro, nivel la care au aparut ordine de cumparare de lei care au apreciat moneda nationala pana la 3,3670-3,3720 lei/euro.

Cursul afisat miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,3711 lei/euro, descrie o apreciere a monedei nationale cu 0,07% fata de euro, de la 3,3733 lei/euro, cat era marti.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat in prima parte a zilei intre 1,4187 si 1,4270 dolari/euro, iar in jurul orei 13:15, ora Romaniei, moneda americana era cotata la 1,4211 dolari/euro.

Cursul afisat miercuri de banca centrala arata o apreciere a monedei nationale cu aproape un ban (0,32%) fata de dolar, de la 2,3761 lei/dolar, cat era marti, la 2,3684 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de miercuri un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 7,11% pe an, fata de 1,86% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a crescut la 7,85% pe an, de la 3,12% pe an cat era marti.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei au revenit miercuri la 7,50-8% pe an de la 2% pe an cat erau marti, odata cu inceperea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii.

Miercuri a revenit in piata un depozit in valoare de 1,3 miliarde lei atras in urma cu cinci zile de BNR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri