Arbitrul pensiilor private a retras avizul a 41 de agenti de marketing ai ING Fond de Pensii si a dispus radierea din Registrul agentilor si inscrierea acestora in baza de date cu persoane care au interdictie pentru a mai desfasura activitati de marketing pe pilonul II
Agentii ING sunt acuzati de falsificarea actelor de aderare, obtinerea semnaturii participantului sub presiune, oferirea unor parti din comisioanele aferente activitatii de marketing, semnaturile au fost obtinute prin intermediar sau nu sunt ale viitorilor participanti, permisiunea semnarii actelor de aderare de catre participanti in prezenta unor terte persoane, neautorizate in acest sens, iar avizele agentilor au fost retrase la solicitarea administratorului, a anuntat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Noi am cerut retragerea avizului de functionare a agentilor deoarece am constatat fraude in realizarea procesului de aderare a persoanelor la fondul de pensii ING si am anuntat Politia", a declarat directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu, potrivit NewsIn.

Retragerea avizului celor 41 de agenti de marketing al fondului de pensii administrat privat ING Fond de Pensii s-a facut ca sanctiune pentru incalcarea dispozitiilor legale din domeniul pensiilor private obligatorii (pilonul II).

Compania ING Fond de Pensii a atras 462.344 de participanti la pensiile private obligatorii (pilonul II) de la startul campaniei de aderare pana pe 15 octombrie, reprezentand aproape jumatate din tinta initiala de un milion de aderenti.

Reteaua companiei numara 42.834 de agenti de marketing autorizati, cel mai mare numar de consultanti recrutati de un administrator de pensii private, la care se vor adauga inca 1.810 agenti, care sunt in curs de autorizare de catre CSSPP.

Pensiile private de la ING sunt disponibile si printr-o retea de 20 de brokeri autorizati si prin birourile ING Bank din tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri